beantwoord

65+ kaarten

  • 10 februari 2015
  • 10 reacties
  • 1090 Bekeken

Hoe,waar, en, wat kosten de 65+ kaarten/abonnementen..?
icon

Beste antwoord door Gert-Jan G 10 februari 2015, 19:07

65+
http://www.ns.nl/reizigers/producten/abonnementen/dal-vrij.html
http://www.ns.nl/reizigers/producten/abonnementen/weekend-vrij.html

60+
http://www.ns.nl/reizigers/producten/abonnementen/dal-voordeel.html
Bekijk origineel

10 reacties

Reputatie 4
Badge
65+
http://www.ns.nl/reizigers/producten/abonnementen/dal-vrij.html
http://www.ns.nl/reizigers/producten/abonnementen/weekend-vrij.html

60+
http://www.ns.nl/reizigers/producten/abonnementen/dal-voordeel.html
Vandaag (22-12-2016) gebeld met de klantenservice van de NS.
De uitleg is nu: als er een gezinsband is, dan krijgt de bijrijder korting op zijn abonnement. Als er geen gezinsband is, dan is er alleen sprake van korting indien de bijrijder 65+ is.
Ik ben verbaasd. Dit is blijkbaar veranderd en per wanneer?? Kortom: het feit an sich dat je 65+ bent, is niet de reden voor korting, wel het mederijderschap.
Je uitleg lijkt te gaan over het bestellen van een bijabonnement. Bedoel je met mederijderschap Samenreiskorting?
Je uitleg lijkt te gaan over het bestellen van een bijabonnement. Bedoel je met mederijderschap Samenreiskorting?
Zie dit niet als uitleg, maar meer als uiting van verwondering! Ik beschrijf daartoe heel duidelijk hoe ik dit begrijp. Maar ik hoop dat ik het fout begrijp. Kijk, Gert-Jan hierboven, geeft als sleutels 65+ en 60+. Dat is dus misleidend, want de sleutel is: 'bestaan van gezinsband': bij een gezinsband heeft de medereiziger korting. En anders pas als hij 65+ is.
Aan de telefoon had uw medewerker het trouwens over een 'bijreizigerskorting'.
Reputatie 4
Badge
Volgens mij gooit u verschillende kortingsregelingen door elkaar. Te onderscheiden zijn:

Samenreiskorting: Wanneer je samen met een abonnementhouder in de trein zit kun je in de daluren met 40% korting reizen.

Leeftijdskorting: Wanneer je ouder bent dan 60 mag je voordelige reisdagen kopen naast een kortingsabonnement (keuzedagen), Wanneer je ouder bent dan 65 betaal je een lagere prijs voor enkele vrij reizen abonnementen.

Bijabonnement: Wanneer 1 iemand in het gezin een abonnement bezit kunnen goedkope bijabonnementen afgesloten worden voor gezinsleden.


Het kortingsbedrag voor gezinsleden is overigens gelijk aan dat van ouderen waardoor wellicht de indruk is ontstaan dat dit één regeling is. Voor 65+'ers met een jongere partner is het dus verstandig om de oudste persoon hoofdabonnementhouder te laten zijn, die krijgt dan korting vanwege leeftijd en de jongere partner kan dan gebruikmaken van de gezinskorting (bijabonnement).
Nee hoor. Het echte punt is, dat ik als reiziger vanuit mijn toestand denk. Dus mijn zoeksleutel is: 65+.
En ik snap best, dat een NS-er denkt vanuit kortingsregelingen. Dus dat is zijn zoeksleutel.
Reputatie 4
Badge
Ik snap echt niet welk punt u probeert te maken.

Wanneer iemand 60 of 65 is kan hij van leeftijdsvoordelen gebruik maken en dit staat volledig los van de bijabonnementen voor gezinsleden. Ik zie dan ook niet waar er sprake zou zijn van misleiding of verandering van regels.
Ik begrijp, dat de regeling is veranderd. Zie: http://www.ns.nl/abonnementen/weekend-vrij.html

Hier staat halverwege de pagina en overduidelijk:
"Iedereen van 65 of ouder krijgt tot wel 30% korting op de prijs van Weekend Vrij. U vult tijdens het bestellen uw geboortedatum in en wij berekenen automatisch de juiste prijs. "
Daar is geen woord Spaans bij.
Reputatie 7
Dat klopt in zekere zin NicoW. Het probleem is hier de woordvoering op onze website. Ik heb al meerdere malen verzocht om dit te wijzigen, aangezien voor het WeekendVrij abonnement (1ste klasse) deze korting niet opgaat. Is bekend, ik heb de websitemakers hiervan al op de hoogte gesteld. Ik zal kijken of ik de websitebeheerders en de productbeheerders hier nogmaals van op de hoogte kan stellen. Als ik iets hoor, zal ik dit terugkoppelen in dit topic. Bedankt voor het aangeven Nico.
Reputatie 7
Update: Mijn opmerking is in goede orde ontvangen en zal worden meegenomen in de veranderingen voor de website. Wanneer was nog niet duidelijk voor de websitebeheerder.

Reageer