beantwoord

Activeren keuzedagen

  • 7 februari 2015
  • 3 reacties
  • 678 Bekeken

Bij oplaadpunt Station Grijpskerk (Arriva) kan ik mijn NS Voordeelurenkaart geen keuzedagen activeren, dit is vorig jaar wel enkele malen gelukt, maar nu niet meer, sinds nov.2014; ophalen bestelling ontbreekt op het scherm, hoe kan dit?
icon

Beste antwoord door Thom 7 februari 2015, 15:56

Het gaat bij Arriva bijna hetzelfde als bij NS maar niet helemaal, weet u wel zeker dat het niet meer zou kunnen? Zoals Pe-pe aangeeft zijn er wellicht ook NS-automaten.Het ophalen van de Keuzedag bij een Arriva automaat gaat als volgt, als het echt zou zijn veranderd, wat ik vreemd zou vinden, dan geldt mijn verhaal niet:Kies voor ‘gebruik eigen OV-chipkaart’.Let wel: wat nu komt is bij Arriva iets anders dan bij NS:Kies de optie: ‘ophalen bestelling’.

Kies uw keuze dag uit het rijtje met Keuzedagen. U kiest de door u gewenste dag/datum en drukt op de *ja* knop. Daarna moet u bij de andere keuzedagen *nee* selecteren.

Bevestig uw keuze.U moet daarna ook de ovchipkaart voor de lezer houden.Uw Keuzedag is nu op uw OV-chipkaart geplaatst. Wanneer u nu incheckt op uw Keuzedag, kunt u ermee gaan reizen. In- en uitchecken bij Arriva is wel nodig, zo ook bij NS.Belangrijk om te weten:Er kunnen 2 Keuzedagen vermeld staan op het scherm. De Keuzedag die het hele jaar onbeperkt geldig is en eentje die de eerstkomende 2 maanden geldig is. U kunt kiezen welke u op uw kaart wilt plaatsen.

Pas voorafgaand aan uw reis met een Keuzedag selecteert u de door u gewenste Keuzedag. Want de eerstvolgende keer dat u incheckt, reist u automatisch met deze Keuzedag.

Indien u een Keuzedag heeft opgehaald of nadat de geldigheid van een Keuzedag verstreken is, staat deze niet meer op het scherm.Eén dag voordat de geldigheidsperiode van een Keuzedag ingaat, wordt er een nieuwe Keuzedag voor u klaargezet en kunt u deze ophalen bij het kaarrautomaat.

Verder kunt u met uw keuzedag gewoon naar Weener of Leer reizen zonder extra kosten.Er wordt vaak beweerd dat in- en uitchecken in het buitenland niet kan maar het kan dus wel in Weener en Leer. U rijdt gratis heen en weer naar Leer, net als alle reizigers die een keuzedag hebben, dus ook als die keuzedag bij NS is geactiveerd, dat maakt niks uit.

De keuzedag is geldig voor Arriva en de andere binnenlandse treinvervoerders, behalve voor Thalys.Maar de Westereen of een andere binnenlandse bestemming kan net zo goed. Eerlijk gezegd vind ik het op een NS-automaat wat makkelijker, vooral vanwege de optie 'Ophalen keuzedag', waarbij de dag klaarstaat die u het beste als eerste kunt gebruiken. Als er inderdaad een NS-automaat in Grijpskerk staat, zou ik die gebruiken. Haal ze nooit op bij Albert Heijn, dat is een bron van repeterende ellende.
Bekijk origineel

3 reacties

Hallo Grijpskerk2, Klopt het dat het om een automaat van de Arriva gaat? Heb je hierover ook al contact opgenomen met de Arriva? Groet, Marjan
Waarom zou het om de automaat van Arriva gaan? - Er staat ook een NS-automaat op elk station langs de Noordelijke Nevenlijnen, behalve Veendam.
Reputatie 7
Badge +4
Het gaat bij Arriva bijna hetzelfde als bij NS maar niet helemaal, weet u wel zeker dat het niet meer zou kunnen? Zoals Pe-pe aangeeft zijn er wellicht ook NS-automaten.

Het ophalen van de Keuzedag bij een Arriva automaat gaat als volgt, als het echt zou zijn veranderd, wat ik vreemd zou vinden, dan geldt mijn verhaal niet:

Kies voor ‘gebruik eigen OV-chipkaart’.

Let wel: wat nu komt is bij Arriva iets anders dan bij NS:

Kies de optie: ‘ophalen bestelling’.
Kies uw keuze dag uit het rijtje met Keuzedagen. U kiest de door u gewenste dag/datum en drukt op de *ja* knop. Daarna moet u bij de andere keuzedagen *nee* selecteren.


Bevestig uw keuze.

U moet daarna ook de ovchipkaart voor de lezer houden.

Uw Keuzedag is nu op uw OV-chipkaart geplaatst. Wanneer u nu incheckt op uw Keuzedag, kunt u ermee gaan reizen. In- en uitchecken bij Arriva is wel nodig, zo ook bij NS.

Belangrijk om te weten:

Er kunnen 2 Keuzedagen vermeld staan op het scherm. De Keuzedag die het hele jaar onbeperkt geldig is en eentje die de eerstkomende 2 maanden geldig is. U kunt kiezen welke u op uw kaart wilt plaatsen.
Pas voorafgaand aan uw reis met een Keuzedag selecteert u de door u gewenste Keuzedag. Want de eerstvolgende keer dat u incheckt, reist u automatisch met deze Keuzedag.
Indien u een Keuzedag heeft opgehaald of nadat de geldigheid van een Keuzedag verstreken is, staat deze niet meer op het scherm.

Eén dag voordat de geldigheidsperiode van een Keuzedag ingaat, wordt er een nieuwe Keuzedag voor u klaargezet en kunt u deze ophalen bij het kaarrautomaat.


Verder kunt u met uw keuzedag gewoon naar Weener of Leer reizen zonder extra kosten.

Er wordt vaak beweerd dat in- en uitchecken in het buitenland niet kan maar het kan dus wel in Weener en Leer. U rijdt gratis heen en weer naar Leer, net als alle reizigers die een keuzedag hebben, dus ook als die keuzedag bij NS is geactiveerd, dat maakt niks uit.
De keuzedag is geldig voor Arriva en de andere binnenlandse treinvervoerders, behalve voor Thalys.

Maar de Westereen of een andere binnenlandse bestemming kan net zo goed. Eerlijk gezegd vind ik het op een NS-automaat wat makkelijker, vooral vanwege de optie 'Ophalen keuzedag', waarbij de dag klaarstaat die u het beste als eerste kunt gebruiken. Als er inderdaad een NS-automaat in Grijpskerk staat, zou ik die gebruiken. Haal ze nooit op bij Albert Heijn, dat is een bron van repeterende ellende.

Reageer