beantwoord

Als je een dalabbonement hebt, en er reizen mensen met je mee, hoe krijgen zij dan de 40% korting van je abonnement?

  • 20 augustus 2019
  • 3 reacties
  • 138 Bekeken

Het dalvoordeelabbonement van een jaar zegt dat er 3 mensen met 40% korting mee kunnen reizen. Hoe wordt deze korting echter toegepast op hun ov chipkaart / Ticket?
icon

Beste antwoord door Tochjo 20 augustus 2019, 16:59

Mensen die met u meereizen en een eigen OV-chipkaart hebben (persoonlijk of anoniem) kunnen voorafgaand aan de reis bij een kaartautomaat het product Samenreiskorting (en voldoende saldo) op hun kaart laden. Als zij vervolgens in de daluren inchecken, dan zal bij het uitchecken de ritprijs met korting in rekening gebracht worden.Mensen die met u meereizen en geen eigen OV-chipkaart hebben, kunnen een e-ticket voor Samenreiskorting kopen (enkele reis of retour). Dit e-ticket is geldig als in de daluren wordt gereisd.Let op: er is een verschil in geldigheid tussen Samenreiskorting op een OV-chipkaart en als e-ticket. Bij Samenreiskorting op een OV-chipkaart geldt het tijdstip van inchecken, en bij Samenreiskorting als e-ticket geldt het tijdstip van reizen. Zie www.ns.nl/samenreiskorting voor meer informatie.
Bekijk origineel

3 reacties

Badge +3
Mensen die met u meereizen en een eigen OV-chipkaart hebben (persoonlijk of anoniem) kunnen voorafgaand aan de reis bij een kaartautomaat het product Samenreiskorting (en voldoende saldo) op hun kaart laden. Als zij vervolgens in de daluren inchecken, dan zal bij het uitchecken de ritprijs met korting in rekening gebracht worden.

Mensen die met u meereizen en geen eigen OV-chipkaart hebben, kunnen een e-ticket voor Samenreiskorting kopen (enkele reis of retour). Dit e-ticket is geldig als in de daluren wordt gereisd.

Let op: er is een verschil in geldigheid tussen Samenreiskorting op een OV-chipkaart en als e-ticket. Bij Samenreiskorting op een OV-chipkaart geldt het tijdstip van inchecken, en bij Samenreiskorting als e-ticket geldt het tijdstip van reizen. Zie www.ns.nl/samenreiskorting voor meer informatie.
Reputatie 7
Badge +3
De andere reizigers kunnen bij de kaartautomaat Samenreiskorting op hun OV-chipkaart zetten, wanneer zij dan in de daluren inchecken krijgen zij 40 % korting.
Ook is er een e-ticket Samenreiskorting, hiermee mag alleen in de daluren gereisd worden.

Edit, Tochjo was weer eens sneller 😁
Reputatie 7
Badge +4
Het antwoord was er al ;-)

Die dekselse kater weer, lol.

Reageer