beantwoord

Dal vrij (65+) samen met Flex basis?

  • 17 April 2023
  • 6 reacties
  • 346 Bekeken

  • Intercity
  • 9 reacties

Kan ik een dal vrij (65+) combineren met flex basis (of moet ik dan flex dal vrij nemen)

icon

Beste antwoord door Momo 17 April 2023, 17:47

Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Dal Vrij is alleen nog als NS Flex Vrij verkrijgbaar. Dat kunt u indien u het abonnement een tijdje niet gaat gebruiken tijdelijk wijzigen naar Flex Basis. 

Badge +3

Als u Flex Dal Vrij neemt krijgt u automatisch de leeftijdskorting (€ 54,95 voor 2e klas en € 87,95 voor 1e klas).

Hou er rekening mee dat deze korting (65 euro per maand voor 2e klas en 72 euro voor 1e klas) niet in de bevestigingsmail vermeld staat.

Laat me mijn vraag preciseren. Ik heb Dal vrij, kan ik er Flex basis bijnemen?

Reputatie 6
Badge +2

Dat kan niet op dezelfde OV-chipkaart. Je zou hiervoor wel een extra persoonlijke OV-chipkaart kunnen aanschaffen.

Reputatie 7
Badge +3

Ik vraag me af wat het nut ervan is. Is dat om buiten de Dal Vrij periode geen saldo te hoeven laden en op rekening te rijden? Als u nu nog een Dal Vrij abonnement op saldo heeft kunt u daar geen Flex Basis (of ander Flex abonnement) bij zetten. Een saldo abonnement kan niet samen op één kaart met NS Flex. Het zou dan op 2 aparte kaarten moeten, bij reizen met incheck tijdens de spits zult u dan met de andere kant moeten in en uitchecken, met de kans dat u een keer onbedoeld de verkeerde kaart gebruikt. U kunt dan beter Flex Dal Vrij nemen. 

Of is het om tijdelijk naar Flex Basis te kunnen wijzigen als u een tijdje niet gaat reizen met uw Dal Vrij abonnement? In dat geval kunt u Flex Dal Vrij nemen en kunt u als u dit tenminste een maand heeft wijzigen naar Flex Basis en weer terug naar Flex Dal Vrij wanneer u weer wel gaat reizen. U heeft dan of Flex Dal Vrij of Flex Basis, maar nooit Flex Dal Vrij en Flex Basis tegelijk. 

Badge +3

Voor zover ik het begrijp dat TS Dal Vrij 65+ op Saldo heeft en graag achteraf wil betalen voor reiskosten buiten de daluren (en met bus/tram/metro)?

Dan zet je het gewoon om naar Flex Dal Vrij, de leeftijdskorting voor het abonnement en de reiskosten voor bus/tram/metro worden automatisch toegepast.

Reageer