beantwoord

Flex Weekend Vrij 65+

  • 20 February 2023
  • 1 reactie
  • 1369 Bekeken

Door corona (tijdens de corona en na de corona) inmiddels een aantal jaren geen trein (meer) in geweest. Ben nu aan het kijken: wat is er veranderd? De dienstregeling van de NS is nog wel te begrijpen (behalve als je al op een station staat en er is een storing) maar de combinatie NS en informatie over kaartjes en abonnementen is als het heelal met heel veel objecten die dynamisch zich bewegen. Mijn vraag is tweeledig: A: hoeveel kost een Flex Vrij Weekend, per 01-03-2023, 1ste klas, voor een 65+    B: Wordt het tarief voor 65+  automatisch toegepast als er al een Flex Vrij Weekend is (staat nu op inactief)

icon

Beste antwoord door Thom 20 February 2023, 10:26

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +4

Op het moment dat u bestelt, staat er eerst bij Weekendvrij het normale tarief. Op het moment dat u uw persoonlijke chipkaart hebt vermeld staat bij de uiteindelijke afrekening het 65 plus tarief en dat is iets meer dan een tientje minder, vijfentwintig euro voor de tweede klas en 34 voor de eerste klas als u geen Dalvoordeel door de week er bij neemt. Dat kan voor €3,40 per maand. Denk hier wel aan: vroeger zat dat er automatisch bij, nu moet u het aanklikken. U moet ook eerste klas voor negen euro extra aanklikken. Dat werkt dus ook anders dan vroeger.

Het is verwarrend als u 65 plus bent, maar zo werkt het. Omdat u 65 bent heeft u ook altijd 34 procent korting in bus, tram en metro en dat wordt automatisch berekend en gaat altijd goed. Het staat helemaal los van uw Weekendvrij abonnement.

Bij Flex betaalt u uw ritten na ongeveer een maand met automatische afschrijving. In het weekend is de prijs nul euro.

Weekendvrij heeft de beste prijs/pretverhouding, voor in uw geval 34 euro euro per maand   kunt u gemiddeld vier a vijf weekenden weg. Persoonlijk zou ik Dalvoordeel er bij kopen voor € 3,40.

Ik wijs u overigens ook op Dalvrij eerste klas voor senioren, dat kost eerste klas inderdaad 89 euro per maand, maar dan heeft u vrij reizen zolang u incheckt in de daluren. Checkt u in in de spits dan betaalt u de volledige prijs voor de eerste klas, en die prijzen zijn niet mals.

U moet het abonnement minstens een maand houden en dan kunt u het elke dag opzeggen. 

 

Als het een weekendvrij op saldo is dat inactief staat, kunt u beter overgaan naar Flex. Mogelijk krijgt u nog teveel vooruitbetaald abonnementsgeld terug en ook uw eventuele saldo. Het oude Weekendvrij op saldo heeft een nadeel en dat is als u met Dalvoordeel in de spits eist u niet tegen kortingstarief verder mag reizen met een andere vervoerder. Met Flex mag dat wel. Saldo voor de reizen buiten het weekend is ook niet meer nodig.

Reageer