beantwoord

Geldigheid keuzedag

  • 7 september 2015
  • 2 reacties
  • 229 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 0 reacties
Is een keuzedag alleen geldig op de dag waarop je hem hebt opgehaald?
icon

Beste antwoord door Keuzereiziger 7 september 2015, 15:25

Dat ligt eraan. U kunt bij het ophalen van een keuzedag kiezen voor welke datum de keuzedag geldig zal zijn. Als u na het ophalen incheckt, wordt de keuzedag geldig voor die dag (zelfs als de datum niet overeenkomt).Verder is een geactiveerde keuzedag geldig tot 4:00u de volgende dag. Dat wil zeggen: als u een keuzedag voor vandaag heeft, mag u dus tot morgenochtend 4:00u in de trein stappen en de reis met dat voertuig afmaken. Maar u mocht ook met diezelfde keuzedag van vandaag de trein van vandaag na 0:00u nemen.

Op die manier is een treinkaartje dus 28 uur geldig.
Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 6
Badge +1
Dat ligt eraan. U kunt bij het ophalen van een keuzedag kiezen voor welke datum de keuzedag geldig zal zijn. Als u na het ophalen incheckt, wordt de keuzedag geldig voor die dag (zelfs als de datum niet overeenkomt).

Verder is een geactiveerde keuzedag geldig tot 4:00u de volgende dag. Dat wil zeggen: als u een keuzedag voor vandaag heeft, mag u dus tot morgenochtend 4:00u in de trein stappen en de reis met dat voertuig afmaken. Maar u mocht ook met diezelfde keuzedag van vandaag de trein van vandaag na 0:00u nemen.
Op die manier is een treinkaartje dus 28 uur geldig.
Hoi Illes, en welkom!

Wat Keuzereiziger zegt, klopt! Je hoeft inderdaad niet meteen te reizen met je Keuzedag zodra je deze hebt geactiveerd. Pas wanneer je incheckt, heb je hem geldig gemaakt voor die dag. Let er wel op dat de Keuzedag kan vervallen, ook wanneer je hem hebt geladen op de kaart. De geldigheid lees je tijdens het ophalen en op je Mijn NS.

Reageer