beantwoord

Korting voor kinderen tussen de 12 - 16

  • 9 August 2018
  • 7 reacties
  • 480 Bekeken

Goedemorgen, onze zoon van 13 gaat vanaf eind augustus met de trein reizen van Gouda (Goverwelle) naar Den Haag Centraal ivm zijn opleiding. Voor MBO scholieren vanaf 16 jaar is er een OV kaart beschikbaar. Is er ook een regeling voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar?
icon

Beste antwoord door GroeneRuiter 9 August 2018, 11:47

Goedemorgen Jikke,Bij de trein zijn er helaas geen kortingsregelingen voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Bij de bus is dit wel zo, maar de bus is op uw traject geen alternatief.
Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 5
Badge
Goedemorgen Jikke,

Bij de trein zijn er helaas geen kortingsregelingen voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Bij de bus is dit wel zo, maar de bus is op uw traject geen alternatief.
Ik was er al bang voor. Bedankt voor uw reactie.
Reputatie 5
Badge
Graag gedaan! Prettige dag nog.
Reputatie 7
Badge +3
Nee, voor jongeren t/m 17 jaar krijgen de ouders kinderbijslag en zij worden geacht eventuele reiskosten daarvan te betalen. Alleen voor MBO'ers is er een uitzondering gemaakt omdat zij afhankelijk van de opleiding soms over lange afstanden moeten reizen. Voor middelbare scholieren geldt dit niet, overal in Nederland is er binnen maximaal 12 km een VMBO, HAVO en VWO. En omdat NS in tegenstelling tot de bus geen subsidie krijgt gaat NS geen kortingen in de spits geven op eigen kosten.
U heeft gelijk maar er zijn uitzonderingen. Mijn zoon gaat naar een loot school. Dit is een van de 15 middelbare scholen die topsporters ondersteunen. Helaas is er geen in Gouda en zijn wij aangewezen op den haag.
Reputatie 7
Badge +3
De overheid weigert voor middelbare scholieren subsidie te verlenen en NS gaat dit vervoer uiteraard ook niet op eigen kosten subsidiëren. Voor leerlingen van LOOT-scholen die thuiswonen en in de focusprogramma's zitten heeft iedere sportbond overigens wel een zeer beperkt aantal NS-businesscards beschikbaar.

U kunt nog eens kijken of uw zoon voornamelijk buiten de spits zou kunnen reizen, dan zijn er wel goedkope formules. Voor zwemmers die vaak al om 7.00 uur 's morgens moeten trainen is dat bijv. wel een oplossing.
Badge +3
Als er buiten de spits (ma-vr 6:30-9:00 en 16:00-18:30) ingecheckt wordt is Dal Vrij voor €102 per maand een optie. Neem dan wel de Flex versie (€103 per maand) anders zit je er een jaar aan vast (ook tijdens vakanties e.d. dus). Zie www.ns.nl/flex een ov-chipkaart is dan gratis.

Kan er niet buiten de spits ingecheckt worden, dan is bij meer dan 3 keer per week een Traject Vrij abonnement (€202 per losse maand of €163 per maand als je het voor een jaar neemt) het goedkoopst.

Reageer