beantwoord

Krijg ik automatisch korting als mijn reis voor 09.00 uur begint?

  • 28 mei 2014
  • 2 reacties
  • 1617 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 0 reacties
Ik wil reizen met de voordeelurenkaart; de reis begint voor 08.55 uur. Wordt de korting vanaf 0900 uur automatisch toegepast?
icon

Beste antwoord door Thom 28 mei 2014, 15:35

Helaas Pov, maar zo werkt het niet. In jouw situatie check je in voor 8.55. Het moment van inchecken is bepalend voor of je met korting reist of niet. Jij checkt in de spits in en reist voor het spitstarief, tot je weer uitcheckt. Tijdens de daluren wordt in jouw geval, dus zolang je niet uitcheckt, het spitstarief gerekend.Als het kan, zou je om 8.55 of zo snel mogelijk daarna, moeten uitchecken. Zodra je na 8.55 weer incheckt, geldt het daltarief.Onthou dat het moment van inchecken bepaalt of je met of zonder korting reist. In het door jou beschreven geval is het een nadeel. Als je echter voor 16.05 weer incheckt, check je in tegen daltarief en mag je ook voor het daltarief de reis in de spits met korting afmaken. Dan is het een voordeel. Het werkt dus naar twee kanten. Slim inchecken is sterk kostenbesparend.In jouw geval dus zo snel mogelijk na 8.55 uit- en weer inchecken. Door de plaatsing van de paaltjes kan het lastig zijn. Heb je twee paaltjes naast elkaar dan kun je bij de ene uitchecken en bij de andere meteen weer inchecken. Is er maar een paaltje dan is er een wachttijd van 100 seconden. Poortjes hebben altijd zowel een in- als een uitcheckmogelijkheid.
Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Badge +4
Helaas Pov, maar zo werkt het niet. In jouw situatie check je in voor 8.55. Het moment van inchecken is bepalend voor of je met korting reist of niet. Jij checkt in de spits in en reist voor het spitstarief, tot je weer uitcheckt. Tijdens de daluren wordt in jouw geval, dus zolang je niet uitcheckt, het spitstarief gerekend.

Als het kan, zou je om 8.55 of zo snel mogelijk daarna, moeten uitchecken. Zodra je na 8.55 weer incheckt, geldt het daltarief.

Onthou dat het moment van inchecken bepaalt of je met of zonder korting reist. In het door jou beschreven geval is het een nadeel. Als je echter voor 16.05 weer incheckt, check je in tegen daltarief en mag je ook voor het daltarief de reis in de spits met korting afmaken. Dan is het een voordeel. Het werkt dus naar twee kanten. Slim inchecken is sterk kostenbesparend.

In jouw geval dus zo snel mogelijk na 8.55 uit- en weer inchecken. Door de plaatsing van de paaltjes kan het lastig zijn. Heb je twee paaltjes naast elkaar dan kun je bij de ene uitchecken en bij de andere meteen weer inchecken. Is er maar een paaltje dan is er een wachttijd van 100 seconden. Poortjes hebben altijd zowel een in- als een uitcheckmogelijkheid.
Beste pov, Welkom op het NS Service Forum! Bedankt voor je vraag! Thom heeft het juiste antwoord gegeven. Het moment van inchecken is inderdaad bepalend of je wél of niet met korting reist.

Ik heb je topic verplaatst naar 'Abonnementen' en ik heb de titel van dit topic aangepast om de vindbaarheid van dit topic te vergroten. Is het allemaal een beetje duidelijk inmiddels?

Reageer