beantwoord

Meereizen met keuzedag

  • 11 juli 2018
  • 5 reacties
  • 926 Bekeken

Ik wil binnenkort een keuzedag opnemen en daarbij iemand meenemen. Ik wil onbeperkt kunnen reizen. Kan ik dan een dagkaart met 40% korting kopen?
icon

Beste antwoord door Slidestops 11 juli 2018, 13:07

Nee dat is niet mogelijk. Samenreiskorting is alleen te gebruiken als degene die meerijdt een eigen ov-chipkaart heeft en op saldo reist.

Misschien zijn er nog leuke acties (goedkooptreinkaartje.com) waar u gebruik van kunt maken. Er komen er van de zomer in de schoolvakanties wellicht nog meer
Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Nee dat is niet mogelijk. Samenreiskorting is alleen te gebruiken als degene die meerijdt een eigen ov-chipkaart heeft en op saldo reist.

Misschien zijn er nog leuke acties (goedkooptreinkaartje.com) waar u gebruik van kunt maken. Er komen er van de zomer in de schoolvakanties wellicht nog meer
Hi johnvaneck. Welkom bij de Community :)

Een Dagkaart met 40% korting is er helaas niet. Zoals Slidestops al aangeeft kan je medereiziger, als hij/zij een eigen OV-chipkaart heeft, meereizen met Samenreiskorting. Deze korting is echter doordeweeks niet geldig tussen 6.30-9.00 uur en tussen 16.00-18.30 uur. Het tijdstip van inchecken is leidend. Kortom, checkt je medereiziger bijvoorbeeld om 15.45 uur in dan reist hij/zij wel met korting. In het weekend is Samenreiskorting de hele dag geldig.

Hier kan je een overzicht vinden van voordelige kaartjes. Ook in de Spoordeelwinkel kan je leuke aanbiedingen vinden.
@Denice NS , de Spoordeelwinkel heeft alleen aanbiedingen met dagretours.
Met een dagretour kan de medereiziger van TS niet onbeperkt mee reizen...

Dit kan weer wel met een Trein Dag Dalurenkaart van €19. Met dit E-ticket mag je echter
tijdens de ochtendspits (06:30 - 09:00) en middagspits (16:00 - 18:30) niet in de trein zitten.

"NS Keuzedag combineren met NS Meereiskaart? Ja dit is toegestaan!"
"Bent u abonnementhouder en beschikt u over NS keuzedagen? Het is toegestaan om deze te combineren met een NS Meereiskaart. Deze zijn regelmatig verkrijgbaar met korting, zodat u samen een hele dag onbeperkt kunt reizen door Nederland. De NS Meereiskaart is niet te combineren met aanbiedingen van aanbieders als VakantieVeilingen, Albert Heijn, Bakker Bart, Blokker, Hema, Kruidvat, La Place en de Spoordeelwinkel. De NS Keuzedag wordt echter gezien als een volwaardig vervoersbewijs."

Bron:
https://goedkoop-treinkaartje.nl/veel-gestelde-vragen/ns-keuzedag-combineren-met-ns-meereiskaart
Reputatie 7
Badge +4
Het kan wel, maar de voorwaarden voor deze kaart zijn wel ongunstiger en duidelijk anders dan bij een keuzedag.

Voordat de spits begint moet je de trein verlaten hebben. Tenzij je in het bezit bent van een ander geldig vervoersbewijs voor de te maken reis in de spits.

De keuzedagreiziger heeft geen middagspits, de reiziger met de Dal Voordeel mag zich tijdens de twee spitsen niet in de trein bevinden. Het voldoet daarmee niet aan de vraagstelling van 'Ik wil onbeperkt kunnen reizen.'

Onbeperkt reizen kan de hoofdreiziger alleen als hij een elektronische keuzedag heeft ij combinatie met een oud Voordeelurenabonnement. Dat moet dan al voor 2011 gekocht zijn en steeds zijn verlengd.

Een los kaartje waarmee je voor de spits kunt inchecken en de reis in de spits af kunt maken is meer passend, zeker als de keuzedag pas om negen uur in gaat. Met een standaard (dure) dagkaart kan het natuurlijk wel.
Een los kaartje waarmee je voor de spits kunt inchecken en de reis in de spits af kunt maken is meer passend. Met een standaard (dure) dagkaart kan het natuurlijk wel.
Met het Holland Travel off peak Ticket á €39 mag de reiziger
doordeweeks ook in de middagspits in de trein blijven zitten.

Reageer