beantwoord

"Minimaal een jaar" bij bestelprocedure niet verstoppen achter vraagteken!

  • 9 april 2015
  • 5 reacties
  • 538 Bekeken

Reputatie 6
Badge +2
Cruciale informatie zoals "minimaal een jaar" moet bij de bestelprocedure niet verstopt worden achter een vraagteken!

Zie bijvoorbeeld https://forum.ns.nl/abonnementen-2/tijdelijk-stopzetten-abonnement-11534 en https://forum.ns.nl/abonnementen-2/traject-vrij-maandabonnement-blijkt-jaarabonnement-7545.

Bovendien moet deze cruciale informatie natuurlijk zeer duidelijk op bijvoorbeeld http://www.ns.nl/reizigers/producten/abonnementen/dal-vrij.html staan. Zelfs al wordt de bestelprocedure wat dit betreft gecorrigeerd, dan is het toch irritant dat NS pas in dat stadium expliciet met deze cruciale informatie komt aanzetten.

De abonnementsprijs staat namelijk per maand vermeld, dus als het tegendeel niet blijkt verwacht je niet dat de minimale contractduur daarvan afwijkt.
icon

Beste antwoord door Hessel NS 24 april 2015, 13:54

Dag Dennis, onze communicatie-collega's hebben de handschoen opgepakt. Eind volgende week wordt de abonnementenpagina op ns.nl aangepast. Abonnementen die je per maand kunt afsluiten, worden dan visueel gescheiden van de abonnementen die je per jaar afsluit. Bovendien krijgen alle abonnementen die je per jaar moet afsluiten in de titel de toevoeging ‘Jaar’.We gaan op de pagina van de abonnementen die je per jaar afsluit ook nog aangeven dat je weliswaar per maand betaalt, maar dat je abonnement wel minimaal een jaar loopt. Bedankt voor je signaal!
Bekijk origineel

5 reacties

Ik kan me je punt voorstellen, Dennis. Ik zal het hier bespreken en kom erop terug.
Reputatie 6
Badge +2
Ik zie in http://www.klachtenkompas.nl/nederlandse-spoorwegen/opgelicht-dal-vrij-abonnement-maand-werkelijk-jaar-abonnenment dat hier al veel langer klachten over zijn.
Dag Dennis, onze communicatie-collega's hebben de handschoen opgepakt. Eind volgende week wordt de abonnementenpagina op ns.nl aangepast. Abonnementen die je per maand kunt afsluiten, worden dan visueel gescheiden van de abonnementen die je per jaar afsluit. Bovendien krijgen alle abonnementen die je per jaar moet afsluiten in de titel de toevoeging ‘Jaar’.

We gaan op de pagina van de abonnementen die je per jaar afsluit ook nog aangeven dat je weliswaar per maand betaalt, maar dat je abonnement wel minimaal een jaar loopt. Bedankt voor je signaal!
Reputatie 6
Badge +2
Mooi, bedankt.
Reputatie 6
Badge +2
Het heet nu inderdaad Dal Vrij Jaar: https://www.ns.nl/producten/vrij-reizen/p/dal-vrij.

Reageer