beantwoord

Voordeelurenkaart versus anderetreinvervoerders

  • 14 augustus 2018
  • 3 reacties
  • 107 Bekeken

Sinds kort woon ik langs een lijn waar een collegavervoerder actief is.
Nu vraag ik me af hoe dat zit met mijn voordeelurenkaart.
Is de korting ook daar geldig.
En heeft op deze route instappen voor 9 uur invloed op de kosten van mijn verdere reis na 9 uur bij NS?
icon

Beste antwoord door Thom 14 augustus 2018, 17:57

Uw NS-abonnement is ook geldig bij de andere treinvervoerders en op dezelfde voorwaarden. Let er wel op dat als u overstapt naar een andere vervoerder de voorwaarden gelden die horen bij het tijdstip van inchecken op dat moment. Het maakt uit of u een oud Voordeelurenabonnement heeft of niet. Als u een kaart heeft waarbij het inchecken voor de spits uitmaakt, dus een modern Dalvoordeelabonnement, dan moet u er rekening mee houden dat als u voor de spits incheckt bij de ene vervoerder, de korting niet meer geldt als u in de spits incheckt en verder reist met de andere vervoerder.U heeft een VDU als u die in 2011 al had, steeds heeft verlengd en ongeveer 63 euro per jaar betaalde. Met een oud VDU heeft u geen middagspits, met een nieuw Dalvoordeelabonnement wel van 16.00 tot 18.30.Als u incheckt voor negen uur, eigenlijk voor 08.55, betaalt u ook met uw kortingskaart het volle tarief tot u weer uitcheckt. U krijgt dus niet automatisch korting voor het traject dat u na negen uur aflegt. Het tijdstip van inchecken bepaalt het tarief en inchecken is een stuk goedkoper als u dat na negen uur doet.Voorbeeld: U checkt in om 08.54 en om elf uur uit: U betaalt voor de hele reis vol tarief.U checkt in om 08.56 en checkt uit om elf uur. U betaalt voor het hele traject 40 procent minder.U checkt in voor de spits bij NS en tijdens de spits uit bij NS en in bij Arriva. U heeft bij NS veertig procent korting en bij Arriva betaalt u vol tarief.
Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +4
Uw NS-abonnement is ook geldig bij de andere treinvervoerders en op dezelfde voorwaarden. Let er wel op dat als u overstapt naar een andere vervoerder de voorwaarden gelden die horen bij het tijdstip van inchecken op dat moment. Het maakt uit of u een oud Voordeelurenabonnement heeft of niet. Als u een kaart heeft waarbij het inchecken voor de spits uitmaakt, dus een modern Dalvoordeelabonnement, dan moet u er rekening mee houden dat als u voor de spits incheckt bij de ene vervoerder, de korting niet meer geldt als u in de spits incheckt en verder reist met de andere vervoerder.

U heeft een VDU als u die in 2011 al had, steeds heeft verlengd en ongeveer 63 euro per jaar betaalde. Met een oud VDU heeft u geen middagspits, met een nieuw Dalvoordeelabonnement wel van 16.00 tot 18.30.

Als u incheckt voor negen uur, eigenlijk voor 08.55, betaalt u ook met uw kortingskaart het volle tarief tot u weer uitcheckt. U krijgt dus niet automatisch korting voor het traject dat u na negen uur aflegt. Het tijdstip van inchecken bepaalt het tarief en inchecken is een stuk goedkoper als u dat na negen uur doet.

Voorbeeld: U checkt in om 08.54 en om elf uur uit: U betaalt voor de hele reis vol tarief.

U checkt in om 08.56 en checkt uit om elf uur. U betaalt voor het hele traject 40 procent minder.

U checkt in voor de spits bij NS en tijdens de spits uit bij NS en in bij Arriva. U heeft bij NS veertig procent korting en bij Arriva betaalt u vol tarief.
Thnx (ik zal dit nog een keer zorgvuldig lezen als ik geen griepkop meer heb 😎)
Beterschap, Marie!

Reageer