beantwoord

Vraag over Dal Vrij abonnement

  • 7 februari 2015
  • 1 reactie
  • 828 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Geachte mensen,

Ik vroeg mij hoe dit abonnement in zijn werk gaat. Op de site staat vrij reizen van 8.30 - 6.30 uur. Hou dit in als ik de trein pak van 06:20 dat ik de korting voor het hele traject geld?

En kan ik dit abonnement combineren met altijd voldoende saldo?

Groet Mark
icon

Beste antwoord door Thom 7 februari 2015, 15:24

Dat staat er niet. U heeft als u een Dalvrij abonnement heeft vrij reizen voor 6.30 uur, van 9.00 tot 16.00 uur en na 18.30 uur. De tijd van inchecken bepaalt de prijs dus u kunt gratis reizen als u binnen deze tijd incheckt en u mag uw reis afmaken, ook in de spits, tot u weer uitcheckt. Ook dan is het gratis. Checkt u in tijdens de spits, tussen 06.30 en 09.00 dan wel tussen 16.00 en 18.30, dan betaalt u het spitstarief en daarvoor moet er minimaal tien euro saldo op uw kaart staan. In de Daluren mag u ook met 0 euro saldo reizen. Heeft u automatisch opladen ingeschakeld, dan zijn er nooit problemen en haalt NS het geld van uw rekening. Een bedrag van tien euro automatisch opladen is voldoende want mocht er meer afgeschreven moeten worden dan gaat er nog een keer automatisch tien euro af, bijvoorbeeld voor een relatief dure reis.NS hanteert een marge van 5 minuten in uw voordeel dus de spits begint eigenlijk om 6.35 en eindigt om 8.55, dan wel 16.05 en 18.25. Check echter geen seconde te laat of te vroeg in.U kunt bij ovchipkaart automatisch saldo opladen aanvragen en dat is heel handig om te doen want u komt nooit voor verrassingen te staan. Reizen is dan piep bij het inchecken en piep-piep bij het uitchecken. Afgezien van roodstand kan er niks mis gaan. Wat u wel in de gaten moet houden zijn de tijden dat u incheckt. De tijd die u aangeeft, klopt echt niet.Als u de trein van 06.20 neemt dan geldt het gratis daltarief in uw geval voor het hele traject dat u aflegt. Bedenk wel dat dat voor een vervoerder geldt. Stapt u tijdens de spits over naar een andere vervoerder, dan betaalt u bij die tweede vervoerder wel het volle tarief.De Dalvrijkaart kan heel gunstig zijn maar u moet goed op het moment van inchecken letten. Of u gratis reist of niet wordt bepaald door het moment van inchecken en niet door het moment waarop u reist. U moet wel binnen 35 minuten de trein of bus nemen, zeker als u voor de spits incheckt en (voor een deel) in de spits reist.Automatisch opladen kunt u aanvragen bij:https://www.ov-chipkaart.nl/
Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +4
Dat staat er niet. U heeft als u een Dalvrij abonnement heeft vrij reizen voor 6.30 uur, van 9.00 tot 16.00 uur en na 18.30 uur. De tijd van inchecken bepaalt de prijs dus u kunt gratis reizen als u binnen deze tijd incheckt en u mag uw reis afmaken, ook in de spits, tot u weer uitcheckt. Ook dan is het gratis. Checkt u in tijdens de spits, tussen 06.30 en 09.00 dan wel tussen 16.00 en 18.30, dan betaalt u het spitstarief en daarvoor moet er minimaal tien euro saldo op uw kaart staan. In de Daluren mag u ook met 0 euro saldo reizen. Heeft u automatisch opladen ingeschakeld, dan zijn er nooit problemen en haalt NS het geld van uw rekening. Een bedrag van tien euro automatisch opladen is voldoende want mocht er meer afgeschreven moeten worden dan gaat er nog een keer automatisch tien euro af, bijvoorbeeld voor een relatief dure reis.

NS hanteert een marge van 5 minuten in uw voordeel dus de spits begint eigenlijk om 6.35 en eindigt om 8.55, dan wel 16.05 en 18.25. Check echter geen seconde te laat of te vroeg in.

U kunt bij ovchipkaart automatisch saldo opladen aanvragen en dat is heel handig om te doen want u komt nooit voor verrassingen te staan. Reizen is dan piep bij het inchecken en piep-piep bij het uitchecken. Afgezien van roodstand kan er niks mis gaan. Wat u wel in de gaten moet houden zijn de tijden dat u incheckt. De tijd die u aangeeft, klopt echt niet.

Als u de trein van 06.20 neemt dan geldt het gratis daltarief in uw geval voor het hele traject dat u aflegt. Bedenk wel dat dat voor een vervoerder geldt. Stapt u tijdens de spits over naar een andere vervoerder, dan betaalt u bij die tweede vervoerder wel het volle tarief.

De Dalvrijkaart kan heel gunstig zijn maar u moet goed op het moment van inchecken letten. Of u gratis reist of niet wordt bepaald door het moment van inchecken en niet door het moment waarop u reist. U moet wel binnen 35 minuten de trein of bus nemen, zeker als u voor de spits incheckt en (voor een deel) in de spits reist.

Automatisch opladen kunt u aanvragen bij:

https://www.ov-chipkaart.nl/

Reageer