beantwoord

Welk abonnement voor een 13 jarige?

  • 22 mei 2015
  • 4 reacties
  • 814 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 0 reacties
Na de zomervakantie gaat onze zoon vanaf Naarden-Bussum in Amsterdam naar de middelbare school - station Amsterdam -Zuid? Wat is wijsheid qua abonnement? Vrij abonnement? Traject-abonnement? Is er een combi met tram mogelijk? Wat zijn dan de kosten? Zijn er andere tarieven voor zijn leeftijd of word hij gezien als "volwassene"?
icon

Beste antwoord door Keuzereiziger 22 mei 2015, 11:05

Na de zomervakantie gaat onze zoon vanaf Naarden-Bussum in Amsterdam naar de middelbare school - station Amsterdam -Zuid? Wat is wijsheid qua abonnement? Vrij abonnement? Traject-abonnement? Is er een combi met tram mogelijk? Wat zijn dan de kosten? Zijn er andere tarieven voor zijn leeftijd of word hij gezien als "volwassene"?Helaas biedt NS geen goedkope abonnementen aan voor scholieren onder de 18... Mij lijkt een Traject Vrij abonnement het meest handig, dan kan hij altijd zonder zorgen van en naar school reizen, of het nu in de spits is of niet.

Een abonnement voor de tram (bv van GVB) kan op dezelfde OV-chipkaart geplaatst worden, maar dient u zelf te regelen. Er is dan sprake van twee abonnementen bij twee verschillende aanbieders.Opmerking: voor GVB-abonnement zie http://www.gvb.nl/randstad-noord-zone-abonnement. In uw geval is een zone-abonnement waarschijnlijk het handigst. Uw zoon heeft bij GVB wél recht op een reductietarief (=voor jongeren tot 18 jaar). Voor de zones zie http://openov.nl/zones/Opmerking 2: Traject Vrij is in de vakantieperiode nog wel tijdelijk 'uit te schakelen' door een zeer kort traject in te stellen. Bijvoorbeeld: uw zoon neemt een abonnement vanaf 1-9-2015. Per nieuwe maand is het mogelijk het traject te wijzigen, via mijn NS. U zou dan van 1-7-2016 tot 31-8-2016 kunnen kiezen voor het traject Sliedrecht-Hardinxveld Blauwe Zoom (€ 29,60 per maand). Uw zoon kan nog steeds wel reizen, alleen kost het dan wel iets aan het eind van de maand. Dit truucje is nuttig als uw zoon minder dan ongeveer 9 dagen in een maand naar school zal reizen.
Bekijk origineel

4 reacties

Traject Vrij abonnement is namelijk kansspel voor de NS. Als hij in de daluren reist dan kan hij een Dal Voordeel abonnement (is nog tot 25 mei in de aanbieding) maar je krijgt geen korting op de tram. Reist hij vaker zowel in de spits als in de daluren dan kan hij Altijd Voordeel abonnement per maand of Altijd Voordeel abonnement jaar nemen. Bij deze abonnement kan je ook nog korting krijgen op de tram,bus en metro maar daarboven op kost u 11 € per maand.
Reputatie 6
Badge +1
Na de zomervakantie gaat onze zoon vanaf Naarden-Bussum in Amsterdam naar de middelbare school - station Amsterdam -Zuid? Wat is wijsheid qua abonnement? Vrij abonnement? Traject-abonnement? Is er een combi met tram mogelijk? Wat zijn dan de kosten? Zijn er andere tarieven voor zijn leeftijd of word hij gezien als "volwassene"?

Helaas biedt NS geen goedkope abonnementen aan voor scholieren onder de 18... Mij lijkt een Traject Vrij abonnement het meest handig, dan kan hij altijd zonder zorgen van en naar school reizen, of het nu in de spits is of niet.
Een abonnement voor de tram (bv van GVB) kan op dezelfde OV-chipkaart geplaatst worden, maar dient u zelf te regelen. Er is dan sprake van twee abonnementen bij twee verschillende aanbieders.

Opmerking: voor GVB-abonnement zie http://www.gvb.nl/randstad-noord-zone-abonnement. In uw geval is een zone-abonnement waarschijnlijk het handigst. Uw zoon heeft bij GVB wél recht op een reductietarief (=voor jongeren tot 18 jaar). Voor de zones zie http://openov.nl/zones/

Opmerking 2: Traject Vrij is in de vakantieperiode nog wel tijdelijk 'uit te schakelen' door een zeer kort traject in te stellen. Bijvoorbeeld: uw zoon neemt een abonnement vanaf 1-9-2015. Per nieuwe maand is het mogelijk het traject te wijzigen, via mijn NS. U zou dan van 1-7-2016 tot 31-8-2016 kunnen kiezen voor het traject Sliedrecht-Hardinxveld Blauwe Zoom (€ 29,60 per maand). Uw zoon kan nog steeds wel reizen, alleen kost het dan wel iets aan het eind van de maand. Dit truucje is nuttig als uw zoon minder dan ongeveer 9 dagen in een maand naar school zal reizen.
GitJM, welkom op ons forum. Je hebt al goede tips gekregen zie ik. Op NS.nl kun je ook nog de abonnementenwijzer invullen. Succes!
Reputatie 1
Badge
Voor het geval dat geld toch een rol speelt en tijd wat minder (lijkt me niet zo voor de hand liggen voor Gooi/Bussumenaren), dan is een zone-abo per enkel bus/tram een optie, hangt mede ervanaf of jullie huis gunstig ligt tov de snelbus uit Huizen linea recta Amstelstat of die Bemre + dan die metro. Kijk op connexxion.nl

Reageer