Zomerabonnement

  • 13 juni 2018
  • 4 reacties
  • 505 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 1 reactie
Vanaf het einde van deze maand (juni) tot het einde van de zomer zullen we met een groep van 5 studenten regelmatig (paar keer per week, zowel dal als spits) van Tilburg naar Amsterdam (telkens ander station of af en toe Utrecht) moeten reizen. Doordat wij allen een studenten weekend ov hebben is dit vrij kostbaar en ben ik op zoek naar een abonnement om dit financieel aantrekkelijker te maken. In een deel van de periode hebben wij allen een korting van 40% in de daluren. Hopelijk kent iemand een abonnement dat dit goedkoper maakt dan reizen op een studenten weekend-ov.

4 reacties

Hallo JP97, welkom op onze NS Community!

Leuk dat jullie komende zomer veel met de trein graag reizen! Begrijpelijk dat je dan op zoek gaat naar een passend abonnement.
Het lastige in jullie situatie is dat het maar om een paar maanden gaat en de meeste abonnementen een minimale looptijd van een jaar hebben. Je geeft aan dat jullie allemaal een weekend studenten ov hebben. Je reist dan doordeweeks na 09.00 uur met korting en in het weekend gratis, dit geldt ook in de zomerperiode. Een abonnement van ons daarnaast zal het niet veel voordeliger maken ben ik bang. We hebben het Traject Vrij abonnement die beschikbaar is in een maandvariant, maar dat kan pas uit als je een aantal keer per week op een vast traject reist. Dan is er ook nog het Altijd Voordeel abonnement in een maandvariant. Dit abonnement biedt naast de 40% korting in de daluren ook 20% korting in de spits.

Is een paar keer per week 2 of 4 keer? En is dit doorgaans is de spits of in de daluren?
Dit zal 2 keer per week zijn, maar spits en daluren kan heel erg wisselend zijn. Zal de korting in dit abonnement dan gelden bovenop de korting in het studenten ov? dus een korting van 80% in de daluren en 20% in de spits?
Badge +3
Wellicht is het Groepsticket een optie. Dat kost voor 4 personen € 30,- en voor elke extra persoon (max. 7 personen) € 1,50 extra.

Dit is een enkele reis met vooraf opgegeven vertrekpunt en bestemming. Je dient samen te reizen (of in ieder geval dient de hoofdreiziger het hele traject af te leggen en mogen de anderen zich later daarbij voegen). Onderweg de reis onderbreken is toegestaan.

Je kunt ook kijken op https://www.treinreiziger.nl/goedkoop-treinkaartje welke acties er allemaal zijn. Daar staat ook een handige reisplanner die voor reizen met x personen op een bepaalde datum de goedkoopste opties geeft.
Wellicht is het Groepsticket een optie. Dat kost voor 4 personen € 30,- en voor elke extra persoon (max. 7 personen) € 1,50 extra.
Met het (e-ticket) groepsticket is niet toegestaan om in de ochtend- of middagspits te reizen.

Je zou kunnen overwegen om een NS Flex Dal-Vrij maandabonnement voor €103
aan te schaffen, waarmee je wél tijdens de ochtend- of middagspits mag reizen,
mits je maar vóór 06:30u of 16:00u bent ingecheckt of omgecheckt.

Reageer