beantwoord

aanpassen bestemming op dagretour

  • 2 April 2014
  • 5 reacties
  • 4143 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 1 reactie
Bij daguitjes kun je vanaf ieder station naar de bestemming reizen. In feite is het dus een dagkaart. Toch wordt bij het vergelden van de code om de van en naar bestemming gevraagd. Ik heb hierbij perongeluk een verkeerde plaats ingevoerd. Kan dit gewijzigd worden of maakt het niets uit.
icon

Beste antwoord door Anonymous 2 April 2014, 10:18

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 6
Badge +2
Met een dagkaart kan je kriskras door het land reizen, dat is dus wat anders. Het kan helaas niet veranderd worden.
Hallo Jos,

Bij de aanbiedingen in de Spoordeelwinkel staat vrijwel altijd vermeld dat het een dagretour is,
Logisch dus dat je de stations van vertrek en aankomst moet invullen.
Je krijgt vervolgens een E-ticket toegestuurd wat je zelf moet uitprinten om over een geldig vervoersbewijs te beschikken.

Helaas geldt bij E-tickets dat die niet gewijzigd of teruggenomen worden
In de voorwaarden staat o.m. letterlijk:
"In afwijking van artikel 3 en 4 van de Voorwaarden Enkele Reizen en Retour, kan een e-ticket niet worden ingeleverd en terugbetaald. De regeling “Geld terug bij vertraging” is wel van toepassing op e-tickets"

En of het verder iets uitmaakt hangt er natuurlijk van af welke plaatsen je hebt ingevoerd en wat je uiteindelijke reis is.
Heb je bijvoorbeeld Arnhem als vertrekstation ingevoerd en Utrecht als bestemming, en je stapt in Oosterbeek in, dan is er in feite geen probleem, omdat Oosterbeek op de route ligt.
Maar stap je (in ditzelfde voorbeeld) in Velp op de trein, dan mis je een vervoersbewijs voor het stukje van Velp naar Arnhem. In zo'n geval kun je daarvoor natuurlijk altijd nog een los kaartje erbij kopen.

Hopelijk kun je met dit antwoord wat uit de voeten.

Vr.gr,

Hanseen dagretour kent een maximale afstand, daarna wordt het een gewonen dagkaart. Hoe ver ik ook reis, de waarde is en blijft € 19,95. Ook als is dat bijvoorbeeld van Maastricht naar Groningen. Het is dus erg onlogisch dat de bestemming vermeld moet worden. Bovendien wordt op verschillende plekken aan het spoor gewerkt. De normale korste route is al lastig. n.b. ov9292 geeft in voornoemd voorbeeld als advies reizen via Rotterdam!!
Even voor alle duidelijkheid, Jos. De maximale prijs van een enkele reis bedraagt €25,40 (2e klas); een retour is het dubbele, dus €50,80,
De normale prijs van een dagkaart (2e klas) is €50,80.

Dat de Spoordeelwinkel aangeeft dat het door hen verstrekte treinkaartje een waarde heeft van €19, 95 moet je zien als een gemiddelde prijs.
De ene klant zal ermee reizen van Breda naar Tilburg, een ander van Groningen naar Maastricht.
Bovendien koopt Spoordeelwinkel het aantal reizen "groot" in en dat heeft vaak invloed op de prijs.
Vergelijk het maar met de dagkaart acties van Blokker, Kruidvat, Hema, AH.
Die leveren dagkaarten tegen prijzen rond de €15, terwijl de normale prijs ruim €50 is.

En omdat zij dat vervoersbewijs als een retour leveren, moeten dus de stations van vertrek en bestemming worden ingevuld.

Overigens zijn reisadviezen die je via de NS Reisplanner krijgt voor NS bepalend langs welke route gereisd dient te worden.
Eventuele omreisroutes (zoals nu door de werkzaamheden bij Den Bosch) worden daar ook aangegeven (voor zover van toepassing).
Daarmee wordt het verschil met 9292OV al meteen duidelijk, want NS adviseert om van Maastricht naar Groningen gewoon via Sittard, Roermond, Venlo, Nijmegen (dus gedeeltelijk met Veolia) te reizen.

Vr,gr

Hans


Hallo Jos,

Welkom op ons forum. Ik heb je vraag even verplaatst naar het topic 'acties en uitjes'. Zoals Hans al aangeeft kan een e-ticket die verzilverd is, niet meer gewijzigd worden. Mocht je vragen hebben over het bestelde uitje, kun je altijd even contact opnemen met de spoordeelwinkel. Zij hebben hier meer info over.

Reageer