beantwoord

Dagkaart tijdens spits

  • 25 april 2018
  • 36 reacties
  • 11044 Bekeken

Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje over de kruidvat dagkaart: mag je de reis afmaken als je voor de spits hebt ingecheckt?
icon

Beste antwoord door Loes 25 april 2018, 10:27

Simpel samengevat:Eenmalige chipkaarten kunnen inchecken en daar geldt het incheckmoment van.

E-tickets kunnen niet worden ingechecked en zijn in de spits niet geldig (met als enige uitzondering aannemelijke vertraging).

Onder de HC zijn hier inderdaad verschillende inzichten over en onze info is aangepast, zodat er in principe geen onduidelijkheid over bestaat.
Bekijk origineel

36 reacties

@NL Rail

Deze discussie is laatst ook intern gevoerd en daar is uitgekomen dat de mededeling die ik eerder heb geciteerd extra wordt vermeldt in onze info voor oa hoofdconducteurs.

@MvanGelder

Ik hoop dat de volgende lichting actiekaartjes het daar ook expliciet op wordt vermeld, scheelt veel discussies en onduidelijkheid.
Update: Ik heb een terugkoppeling ontvangen NL Rail. Er is met beide medewerkers gesproken en de verwarring lag bij het verschil tussen reizen met een e-ticket en reizen met een eenmalige OV-Chipkaart. Inmiddels is dit nogmaals onder de aandacht gebracht. De betreffende conducteur biedt dan ook bij deze haar excuses aan.
Reputatie 7
Badge +3
Helaas weer een voorbeeld van NS-ers die niet op de hoogte zijn (inmiddels waren) van de voorschriften. Ik hoop dat dit de volle aandacht heeft binnen de organisatie. Het is erg vervelend wanneer betalende klanten last hebben van personeel dat niet op de hoogte is.
Fijn bedankt voor de hulp Miriam, blij dat het nu helder is bij de betreffende conducteur en excuses aanvaard.
Het is gelukkig opgelost maar welke reden heeft NS om de voorwaarden over het reizen in de spits niet op de eenmalige chipkaart te zetten ?

1 regel is genoeg, eenmaal ingecheckt in de daluren mag u uw reis afmaken in de spits.
Dat wat @Loes een aantal berichten terug schreef hoop ik dat het ook echt gaat gebeuren.
Het is gelukkig opgelost maar welke reden heeft NS om de voorwaarden over het reizen in de spits niet op de eenmalige chipkaart te zetten ?

1 regel is genoeg, eenmaal ingecheckt in de daluren mag u uw reis afmaken in de spits.


Mag je dan ook voor 16u inchecken en de trein van 16.01 nemen?
Ja dat mag.
Reputatie 7
Badge +4
Nou, er mag niet meer dan 35 minuten tussen inchecken en reizen zitten maar normaal gesproken is dat niet het geval. Als u om 15.59 incheckt dan is er inderdaad niks aan de hand.
Bericht verwijderd: niet in overeenstemming met de huisregels.
Toch blijft die 35 minuten soms onhandig. Ik check soms rond 15:00 op Amsterdam Centraal in en doe dan een bak koffie bij ..... . Pak dan de eerste trein na 16:00 zonder eerst uit te checken en dan weer in te checken. Officieel verboden, maar de andere optie vind ik belachelijk.
Pas maar op, aanzet tot fraude/handelen kan leiden tot ontzegging van deze Community.

Reageer