beantwoord

Geldigheid Seizoensretour

  • 28 november 2017
  • 4 reacties
  • 186 Bekeken

Is de aanbieding van het Seizoensretour ook geldig met kerstmis? De kerstdagen gelden toch als een zondag, of klopt dat niet? alvast dank. groet Liesbeth
icon

Beste antwoord door Thom 28 november 2017, 23:15

NS hanteert iets anders. Hemelvaartsdag is gewoon een donderdag en geen zondag. De Kerstdagen zijn dit jaar op een maandag en een dinsdag en ook die dagen worden niet als een zondag gezien als het om geldigheid gaat. Er geldt wel vaak een dienstregeling die vergelijkbaar is met de zondag, maar daar kunt u geen rechten aan ontlenen.Uw stelling aan het eind gaat helaas niet op. Niet-zondagen als een zondag beschouwen en daar rechten aan ontlenen, is niet meer aan de orde. Ze worden door NS feestdagen genoemd en geen zondagen. Daar kunnen dan wel weer aparte regelingen voor gelden, de spitstijden ontbreken dan.
Bekijk origineel

4 reacties

je zou denken van wel, gezien het volgende:
Uiteindelijk is hierin besloten dat, tenzij specifiek op het ticket staat aangegeven dat deze op een bepaalde feestdag niet geldig is, de feestdag als zondag beschouwd mag worden en het ticket dan ook gewoon geldig is als de feestdag op een doordeweekse dag valt. (Koningsdag was bijvoorbeeld op actietickets heel specifiek aangegeven dat actietickets niet geldig waren die dag). Op de Upgrades van de Treinpakkers is niet specifiek aangegeven dat ze niet geldig zouden zijn op Hemelvaartsdag. Kortom, deze dag mocht als zondag worden beschouwd waarop de Upgrades wel geldig zijn.
Reputatie 7
Badge +4
NS hanteert iets anders. Hemelvaartsdag is gewoon een donderdag en geen zondag. De Kerstdagen zijn dit jaar op een maandag en een dinsdag en ook die dagen worden niet als een zondag gezien als het om geldigheid gaat. Er geldt wel vaak een dienstregeling die vergelijkbaar is met de zondag, maar daar kunt u geen rechten aan ontlenen.

Uw stelling aan het eind gaat helaas niet op. Niet-zondagen als een zondag beschouwen en daar rechten aan ontlenen, is niet meer aan de orde. Ze worden door NS feestdagen genoemd en geen zondagen. Daar kunnen dan wel weer aparte regelingen voor gelden, de spitstijden ontbreken dan.
Bedankt voor je reactie. De NS heeft echter een precedent geschapen waar je m.i. rechten aan kan ontlenen. Zie https://forum.ns.nl/acties-en-uitjes-10/hemelvaartsdag-een-zondag-35805.
Wanneer je met een actiekaartje reist op een feestdag (met uitzondering van Koningsdag), in dit geval een dagretour, dan mag je die de gehele dag gebruiken.

Reageer