beantwoord

Kaart voor buitenlandse vrienden

  • 29 juni 2015
  • 6 reacties
  • 205 Bekeken

In augustus logeren twee buitenlandse vrienden (65+) bij ons in huis en nu willen ze graag weten wat de voordeligste aanbieding is om met de trein te gaan. Ze reizen buiten de spits.
icon

Beste antwoord door Keuzereiziger 29 juni 2015, 14:53

Als uw vrienden gewoon een keer een tripje maken, kijk dan eens op https://www.spoordeelwinkel.nl/alle-uitjes#viewtype=tiles. Daar staan veel voordelige uitjes incl. trein voor ongeveer € 20,- per retour. Overigens hoeft men natuurlijk niet per se naar de attractie/het café te gaan om het treinkaartje te kunnen gebruiken, en evenmin hoeven uw vrienden per se tot de eindbestemming mee (eerder uitstappen mag).Voor bijna alle spoordeeluitjes geldt: vertrekken vanaf 9:00u en de middagspits maakt niet uit. Bestellen kan alleen met iDeal, maar dat kunt u waarschijnlijk wel voor ze regelen.Tot slot is het ook mogelijk om met uzelf mee te reizen natuurlijk met behulp van samenreiskorting. U heeft daarvoor wel OV-chipkaarten nodig (mag anoniem).
Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +4
Buiten de spits reizen geeft alleen voordelen als u een abonnement heeft of met samenreiskorting reist. Dan is een ov-chipkaart overigens ook nodig. Ik denk dat u wat specifieker moet zijn over de reis of reizen die u wilt of denkt te gaan maken.
Ik weet niet tot hoe lang ze blijven. Als ze voor een maand blijven kunnen ze misschien een Weekend Vrij maand aanschaffen. Door de weeks kan je met 40 % korting reizen. De Daluren is van 9:00 u - 16:00 u en van 18:30 u - 6:30 u. In het weekend reis je onbeperkt. De Dal Voordeel abonnement is een jaarabonnement en daar zit je wel een jaar aanvast. Af en toe of soms hebben ze bij de Blokker, Kruidvat, Albert Heijn of Hema ook aanbiedingen dat je een dagkaarten kunt kopen voor een zacht prijsje! Een andere optie is als u zelf een NS abonnement heeft dan kunnen ze ook samen met u met korting reizen. Dat heet dan de Samenreiskorting. Je zou als u met meerdere personen gaat, misschien ook een groepsretour kunnen doen.
In augustus logeren twee buitenlandse vrienden (65+) bij ons in huis en nu willen ze graag weten wat de voordeligste aanbieding is om met de trein te gaan. Ze reizen buiten de spits.
U kunt voor uw vrienden een 1 maand Dal Vrij abonnement afsluiten voor €129
+ €7,50 voor een persoonlijke OV-Chipkaart.
Reputatie 6
Badge +1
Als uw vrienden gewoon een keer een tripje maken, kijk dan eens op https://www.spoordeelwinkel.nl/alle-uitjes#viewtype=tiles. Daar staan veel voordelige uitjes incl. trein voor ongeveer € 20,- per retour. Overigens hoeft men natuurlijk niet per se naar de attractie/het café te gaan om het treinkaartje te kunnen gebruiken, en evenmin hoeven uw vrienden per se tot de eindbestemming mee (eerder uitstappen mag).

Voor bijna alle spoordeeluitjes geldt: vertrekken vanaf 9:00u en de middagspits maakt niet uit. Bestellen kan alleen met iDeal, maar dat kunt u waarschijnlijk wel voor ze regelen.

Tot slot is het ook mogelijk om met uzelf mee te reizen natuurlijk met behulp van samenreiskorting. U heeft daarvoor wel OV-chipkaarten nodig (mag anoniem).
Allemaal mooie tips, bedankt iedereen! Ik heb de vrijheid genomen het antwoord van Keuzereiziger (voorlopig) even te selecteren, omdat dit het meest waarschijnlijk is. Maar de maandelijkse Weekend Vrij en Dal Vrij abonnementen zijn wellicht ook goede opties.
Reputatie 1
Badge
Let OP!! Daarvoor is WEL een pers. chipkaart nodig, die U dus voor hen tevoren moet aanvragen-want ze worden enkel naar DE+BE verstuurd. Kost 7,50.
ALS ze in EUR wonen, dan kunnen ze eventueel ook nog gebruik maken van een Interrail-1 country, al is dat dan wel NL+BE+LUX samen, die zijn er voor 3/4/5/8 dagen vrij reizen, zonder enkele tijdbeperking, in 1 maand. Is wat goedkoper voor 60+. Dit moeten ze zelf kopen bij de spoorwegmij van hun land of via zo';n algemene verkoopsite.

Reageer