beantwoord

Mijn trein vertrekt om 8:56 uur.Wanneer kan ik reizen met mijn dagkaart van AH?

  • 14 april 2019
  • 79 reacties
  • 2495 Bekeken


Toon eerste bericht

79 reacties

Reputatie 4
@Erryt NS De vraag van TS is nu beantwoord met een antwoord welke in strijd is met jouw reacties namens NS. Hoe zit dit nu?
Badge +3
Dat is een goede vraag. Want het antwoord van @Thom staat nog steeds gemarkeerd als antwoord en deze passage in dat antwoord is niet correct:
"Het al of niet stoppen van de trein doet niet ter zake. Het gaat er om dat het traject gedekt is. Op deze wijze is dat het geval en reist u legaal."

Het doet er wel degelijk toe of de trein stopt of niet. Je moet een aanvullend kaartje vol tarief hebben naar het eerste station waar de trein na 09.00 uur stopt. Met daarbij de kanttekening dat in dit zeer uitzonderlijke geval (vertrek om 08.56 uit Ede-Wageningen richting Utrecht) met een kaartje naar Maarn kan worden volstaan en je geen kaartje naar Driebergen-Zeist hoeft te kopen.
Voor zover ik het in het topic kan nagaan is een en ander door @Erryt NS bevestigd maar heeft dit nog niet geleid tot het herzien van de beoordeling "beste antwoord".
Ik heb een ander antwoord gemarkeerd. Ik heb het uitgezocht en ondanks dat het niet exact in de voorwaarden staat dien je een kaartje aan te schaffen tot het station waar de trein na 9 uur stopt. Een kaartje kopen tot het station wat je na 9 uur passeert is niet voldoende omdat hier moeilijk op gecontroleerd kan worden. Deze wijze van reizen is al een work-around en vanwege dit feit staan de voorwaarden niet letterlijk vast.
Badge +3
Webcare denkt er nog steeds hetzelfde over. Bron

Sorry, weinig schrijfruimte. Zal meerdere tweets gebruiken.
Ik wil van Leeuwarden naar Eindhoven (via Utrecht) en verrek om 7:16. Ik heb een actiekaartje (dagretour €19) dat na 9:00 geldig is. De intercity naar Utrecht (die ik vanaf Zwolle neem) komt rond 9:00 langs ...
... Den Dolder, maar stopt er niet. Als ik een enkele reis Leeuwarden - Den Dolder heb kom ik dus tot Den Dolder. Als ik in Den Dolder ben is t 9 uur geweest, en dus kan ik vanaf Den Dolder met mijn actiekaartje verder reizen. Mag dat? Dacht van wel maar wil graag bevestiging.


Hoi Bjorn, als jouw trein na 9:00 Den Dolder passeert dan mag dit gewoon.
Heb maar even verwezen naar dit topic, @Erryt NS. Tik jij ^RW even op zijn vingers?😂

Reageer