Nijmeegse Vierdaagse 2016 

  • 14 juli 2016
  • 1 reactie
  • 617 Bekeken

2016 is een kroonjaar waarin ruim 50.000 wandelaars op de vroege dinsdagochtend aan de start zullen verschijnen. Vanaf 16 tot 23 juli zijn de bekende Zomerfeesten in Nijmegen, dit keer met maar liefst 2750 artiesten verspreid over bijna 40 podia in de stad. Dit internationale festijn trekt dan ook een waanzinnig aantal van ruim 2,3 miljoen bezoekers. Het advies van de gemeente Nijmegen en de organisatie Nijmeegse Vierdaagse aan wandelaar, toeschouwer en feestvierder is, om vooral met het openbaar vervoer naar Nijmegen te komen:

"Met het OV komt u tot hartje stad zonder files en parkeerproblemen."


Voor NS en onze ketenpartners betekent dit een geweldige uitdaging om alles in goede banen te leiden. Het vraagt dan ook om een gedegen voorbereiding door tal van disciplines. Samen hebben we een logistieke puzzel gelegd met extra treinen, extra materieel, aanpassingen van rijwegen en onderhoudsroosters. We rijden langere treinen en speciale nachttreinen zodat de wandelaars fris en op tijd aan de start kunnen komen en we feestvierders weer veilig thuis kunnen brengen. We stellen 300 uur extra schoonmaakdiensten ten behoeve van de keerpuntreinigingen. Ook onze collega vervoerders passen hun diensten aan en zetten extra treinen en bussen in.

We hebben ruimere openingstijden van stations in de omgeving geregeld, er is gezorgd voor goede verlichting in de nachtelijke uurtjes en we kennen extra faciliteiten op station Nijmegen zoals water- en toiletvoorzieningen, aanpassing van de openingstijden van fietsenstalling en bagagedepots en een mobiele omroepinstallatie voor de vrijdag. Station Nijmegen is feestelijk aangekleed op een wijze die dit sportieve evenement nog eens extra onderstreept. En de enthousiaste medewerkers van Supporter van Bewegen zorgen op en om het station voor een welkom en feestelijk event om vooral ook de sportieve bezoeker een hart onder de riem te steken. En natuurlijk wordt bij een dergelijk grootschalig evenement ook optimaal aandacht besteed aan de veiligheid van onze klanten en medewerkers, door extra camera's en extra inzet van medewerkers V&S in nauwe samenwerking met de politie. We hebben duidelijke informatieschermen om het onze reizigers gemakkelijk te maken het juiste perron te vinden en om de enorme reizigersstromen in goede banen te leiden.

ALGEMEEN
Ter ere van de 100ste Vierdaagse is het aantal deelnemers verhoogd naar 50.000 deelnemers en is er een extra wandelmars van 55km en voor een geselecteerde groep zelfs een ereronde van 100 km op een van de wandeldagen. Voor en tijdens de Wandelmars staat Nijmegen tevens in het teken van de Vierdaagsefeesten. De festiviteiten zijn van 16 t/m 22 juli.

DIENSTREGELING
Tijdens de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten rijden er langere en extra (nacht) treinen om alle wandelaars, toeschouwers en feestvierders naar hun bestemming te brengen.
* Vanaf zaterdag 16 juli op zondag 17 juli tot en met vrijdag 22 juli rijden er extra (nacht) treinen op de trajecten Zwolle Arnhem-Nijmegen, Utrecht-Arnhem-Nijmegen en ’s-Hertogenbosch-Nijmegen.
* Ook rijden er ’s nachts en op 22 juli overdag extra pendeltreinen tussen Nijmegen en Wijchen. Reis je alleen tussen deze stations, dan adviseren we je deze treinen te nemen vanwege de verwachte drukte in de andere treinen.
* Op vrijdag 22 juli kun je gebruik maken van de speciale pendeltreinen die de hele dag tussen Arnhem en Nijmegen rijden. De normale dienstregeling op dit traject is op deze dag aangepast.

Buitendienststelling 16 en 17 juli
In verband met de verbouwing van station Utrecht vinden er op verschillende momenten buitendienststellingen plaats. Zo ook op zaterdag 16 en zondag 17 juli. Zaterdag is er geen treinverkeer tussen Utrecht en Driebergen en op zondag slechts beperkt treinverkeer tussen Nijmegen en Utrecht. Dit kan gevolgen hebben voor de feestvierders en op zondag voor de lopers (zij moeten deze dag naar Nijmegen om hun startbewijs op te halen). Er geldt een algemeen omreisadvies via Den Bosch. De extra nachttreinen worden omgeleid via Den Bosch.

Buitendienststelling 22/23 juli
In de nacht van vrijdag 22 juli op zaterdag 23 juli starten om 1.15 uur werkzaamheden op traject Utrecht-Driebergen. Deze eindigen maandagochtend 5.15 uur. Hierdoor is er beperkt treinverkeer mogelijk naar Utrecht. Dit kan gevolgen hebben voor de feestvierders die terug naar huis gaan.

VIERDAAGSE RETOUR
Wandelaars, bezoekers en feestvierders kunnen gebruik maken van het Vierdaagse retour. Reizigers kunnen vanaf elk station in Nederland met 20% korting (dagretour) naar Nijmegen, Elst en Wychen reizen van 16 t/m 22 juli. Dit ticket is alleen online te koop. Dit speciale retour is geldig van 0.00 op dag van aanschaf tot volgende ochtend 04.00 uur. Het moment van 'inchecken' is bepalend.

AANWEZIGHEID SUPPORTER VAN BEWEGEN TEAM
NS is Supporter van Bewegen en moedigt iedereen aan te wandelen of hard te lopen. Dit doen wij onder andere door aanwezig te zijn bij de talloze hardloop- en wandelevenementen die Nederland rijk is. Wat bijzonder is: de Nijmeegse Vierdaagse vindt voor de 100e keer plaats. De grootste wandelmars ter wereld! Dit jaar is er maar liefst plaats voor 50.000 deelnemers. Tijdens de Vierdaagse zal het HUP-team aanwezig zijn op het voorplein van station Nijmegen om iedereen te verwelkomen en aan te moedigen. Ze helpen, informeren en begeleiden de reizigers naar de start of de finish van het evenement. Om ook kinderen enthousiast te maken voor bewegen, hebben wij de NS KidsClub in het leven geroepen. In samenwerking met de Atletiekunie en ambassadrice Dafne Schippers willen wij kinderen op een speelse manier kennis laten maken met bewegen en sport. Op de laatste dag van de kidsloop, dinsdag 19 juli, staat de NS KidsClub op het ’kidsplein’ om er een gezellig en sportief feest van te maken.

GELDIG VERVOERBEWIJS
Heb je een OV-chipkaart, zorg dan dat je voldoende saldo op je OV-chipkaart hebt staan. Heb je nog geen OV-chipkaart, dan is het handig om alvast je Vierdaagseretour te kopen via ns.nl/vierdaagse. Je hoeft dan niet in de rij te staan bij de kaartautomaat op de dag zelf.

Terugreis
Plan je reis op tijd en kijk goed hoe laat je moet vertrekken om je aansluiting naar huis nog te kunnen halen. We raden je aan om niet te kiezen voor de allerlaatste verbinding. Check de Reisplanner op ns.nl en kijk kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies. Onderweg kijk je op m.ns.nl of de Reisplanner Xtra app.

We wensen iedere deelnemer, bezoeker en/of feestvierder een sportieve en gezellige Vierdaagse!

1 reactie

Reputatie 4
Zaterdag is er geen treinverkeer tussen Utrecht en Driebergen en op zondag slechts beperkt treinverkeer tussen Nijmegen en Utrecht. Dit kan gevolgen hebben voor de feestvierders en op zondag voor de lopers (zij moeten deze dag naar Nijmegen om hun startbewijs op te halen). Er geldt een algemeen omreisadvies via Den Bosch.
NS geeft dit advies iedere keer bij werkzaamheden tussen Utrecht en Nijmegen maar verzuimt daarbij steeds om de treinen tussen Utrecht en Den Bosch te versterken waardoor die treinen overvol zijn. Het is daarom vaak sneller en vooral comfortabeler om te kiezen voor vervangend busvervoer via Driebergen.

Reageer