Opstappen op ander station

  • 2 November 2021
  • 5 reacties
  • 479 Bekeken

Ik kocht voor ons gezin een groepsticket van Amsterdam-Muiderpoort naar Roosendaal. Mogen wij ook opstappen in Amsterdam-Centraal?


5 reacties

Badge +3

Welkom bij de NS Community!

Ja dat mag, want veel adviezen uit de Reisplanner gaan ook via Centraal.

Welkom bij de NS Community!

Ja dat mag, want veel adviezen uit de Reisplanner gaan ook via Centraal.

  • De hoofdboeker moet de gehele treinreis aanwezig zijn

https://www.ns.nl/producten/meest-gekocht/p/groepsticket-daluren

Reputatie 7
Badge +4

Er is een mogelijkheid in de Reisplanner via de hoge snelheidslijn naar Rotterdam. Dat mag met een groepsticket, maar u moet dan tussen Schiphol en Rotterdam wel voor u en uw gezinsleden in het bezit zijn van een toeslagbewijs voor het traject met de ICDirect. Die zijn los te krijgen, het kan voor een gezin wel aantikken. Het is zonder chipkaart €2,60 p.p.

Ik zou de trein van Amsterdam-C naar Vlissingen nemen als u de toeslag wilt vermijden

Als u van Amsterdam naar -Muiderpoort reist en daarna verder naar Roosendaal, is dat eerste stukje niet gedekt. Vanaf -Muiderpoort uiteraard wel  als u in Muiderpoort in bent gestapt of in had kunnen stappen. Dat is dus niet het geval als u de intercity naar Heerlen neemt als eerste stuk, wel weer als u in Amstel overgestapt zou zijn. De stoptrein naar Rotterdam stopt in Muiderpoort, maar dat is niet de snelste verbinding. Dit is sterk af te raden, ook omdat het eerste stukje dan niet eens mag - en snel is het ook niet.

Het is het goedkoopste de Intercity naar Vlissingen te nemen. Dan reist u legaal en heeft u geen toeslagkosten voor de ICDirect. Het maakt niet uit dat u niet in Muiderpoort bent ingestapt.

 

Badge +3

Dan stap je toch op Schiphol over op een trein naar Leiden? Of zit je daar dan weer fout tot Leiden?

Maar ik denk niet dat er moeilijk over gedaan wordt om vanaf Centraal naar Roosendaal met een rechtstreekse IC te reizen.

Via Rotterdam (sprinter, vanaf of via Amstel) is het 139 TE, en vanaf Centraal 143 TE. Je reist dus maar een klein beetje om maar de reistijd is 20 minuten korter. Voor de prijs (groepsticket) maakt het niets uit.

Reputatie 7
Badge +4

Het gaat nu om een formeel antwoord. In de praktijk zal het niet een probleem zijn. Via Schiphol kan prima, maar is wel een extra en onnodige overstap met een gezin op een druk station.

 

BVR kan nu prima met het gezin naar Roosendaal, ;-)

Reageer