spreiding spitsverkeer.

  • 28 april 2020
  • 1 reactie
  • 177 Bekeken

Wanneer straks de economie weer langzaam op gang zal komen zullen we af moeten van de 8 tot 5 mentaliteit.Bedrijven zullen in shifts

moeten gaan werken om zo de drukte in ochtend en avond spits goed te verdelen .Verdeel een bedrijf in drie groepen waarvan de eerste groep 

van 7.00 tot 16.00 uur werkt de tweede van 9.00 tot 17.00 uur en de derde groep van 11.00 tot 19.00 uur.Verder kan ook de zaterdag als werkdag worden ingevoerd zodat er een betere spreiding van woon werk verkeer plaatsvind.

Paul de Vre.


1 reactie

Reputatie 7
Badge +3

Ik denk niet dat veel bedrijven in shifts en op zaterdag zullen gaan werken. Vaak kan dat niet om organisatorische redenen en daarnaast zal personeel met bijv. lange reistijden, kinderen of sportactiviteiten zich daar tegen verzetten. Bedrijven zullen hun personeel eerder vragen om permanente alternatieven te bedenken met eigen vervoer (zoals een pedelec, een tweede auto, een leaseauto) of te gaan verhuizen.

Het OV zal gezien de huidige plannen van de OV-bedrijven en de minister misschien wel voor jaren vrijwel onbruikbaar zijn en deels wellicht worden opgeheven, daar kunnen we niet meer op rekenen als alternatief voor woonwerkverkeer. Misschien moeten we eens naar de VS kijken, daar gaat ook vrijwel iedereen met eigen vervoer naar zijn werk. En door bijv. de leeftijd voor een rijbewijs te verlagen naar 16 jaar zou je ook het studentenvervoer massaal kunnen overhevelen van het OV naar de auto. 

Reageer