beantwoord

Nachttrein Breda-Amsterdam Schiphol

  • 25 april 2018
  • 7 reacties
  • 400 Bekeken

Beste,
22 mei moet ik al vroeg op Schiphol zijn om vakantie te gaan vieren. Via de NS app kreeg ik het advies om de trein van 2.19u te pakken zodat ik om 4u op Schiphol ben. Nu heb ik alleen nog nooit gehoord van een nachttrein tussen Breda en Schiphol en op andere dagen bestaat deze verbinding niet midden in de nacht. Beste NS, kan ik er vanuit gaan dat deze trein rijdt zodat ik optijd op mijn vakantieadres aan kom? 🙂
icon

Beste antwoord door Momo 25 april 2018, 21:30

Alleen is Pinkpop niet meer traditioneel met Pinksteren. Dit jaar is het 15, 16 en 17 juni. https://www.pinkpop.nl/2018/Volgens de vertrekstaat van Breda https://www.ns.nl/vertrekstaten/bd2.pdf rijden de nachtnettreinen die normaal alleen vrijdag en zaterdag rijden ook op 10 en 21 mei.Die van 2.19 is dan wel de laatste die nacht en met een overstap van 5 minuten zou ik het advies van Tamzin ter harte nemen.
Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 7
Badge +3
22 mei is de dinsdag na Pinksteren. In de nacht na tweede pinksterdag rijden er jaarlijks veel extra treinen die afkomstig zijn van het Pinkpopfestival in Landgraaf. Ik vermoed dat deze trein daar ook toe behoort.

Houd er wel rekening mee dat zo'n trein nog wel eens vertraagd kan zijn en dat de toch al krappe overstap in Rotterdam dus mis kan gaan. Als je echt om 4.00u op Schiphol moet zijn zou ik de extra trein van 1.19u nemen.
Reputatie 7
Badge +3
Alleen is Pinkpop niet meer traditioneel met Pinksteren. Dit jaar is het 15, 16 en 17 juni. https://www.pinkpop.nl/2018/

Volgens de vertrekstaat van Breda https://www.ns.nl/vertrekstaten/bd2.pdf rijden de nachtnettreinen die normaal alleen vrijdag en zaterdag rijden ook op 10 en 21 mei.

Die van 2.19 is dan wel de laatste die nacht en met een overstap van 5 minuten zou ik het advies van Tamzin ter harte nemen.
Reputatie 7
Badge +3
Ik ben ook te oud voor pinkpop.

Dat die nachttreinen ook in de nacht na tweede pinksterdag rijden komt omdat NS op tweede pinksterdag een zaterdagdienst rijdt.
Reputatie 7
Badge +3
Pinkpop nooit mijn ding geweest, liever North Sea Jazz, maar had wel eens ergens gelezen dat het niet meer met Pinksteren is omdat te vroeg in het festival seizoen zou zijn of zo.
Was er dan op 2e Paasdag geen zaterdagdienst? Nu dus wel op Hemelvaartsdag (10 mei) en 2e Pinsterdag.

Maar in ieder geval, TS kan er vanuit gaan dat er 2 nachtnettreinen rijden vanaf Breda naar Rotterdam waar dan overgestapt kan worden op de IC naar Schiphol.
Reputatie 7
Badge +3
@momo
Zondagdienst op eerste kerstdag, tweede kerstdag, nieuwjaarsdag en tweede paasdag
Zaterdagdienst op koningsdag, hemelvaartsdag en tweede pinksterdag
Dat is al heel lang zo.

Bij regionale treinvervoerders is het sommige dagen anders, afhankelijk van wat de provincie eist.
Super bedankt voor jullie reacties! Dit moet goed gaan komen 😊
Reputatie 7
Badge +3
Dank je Tamzin. Tja, op zulke dagen reis ik normaal niet, dus nooit zo opgelet.

Maar MvEekelen is blij want die trein rijdt gewoon, en daar ging het om.
Fijne vakantie.

Reageer