beantwoord

Nieuwe NS Reisplanner Xtra app = E-ticket niet meer printen?

  • 7 juni 2016
  • 2 reacties
  • 835 Bekeken

Ik zag zojuist dat er een nieuwe NS reisplanner app is uitgekomen waarin de mogelijkheid is opgenomen om een e-ticket op te slaan.
Houdt dit nu in dat de verplichting om een e-ticket te printen is komen te vervallen? Bijvoorbeeld voor de groepsretour of andere acties??
Bij de beschrijving van de app staat:
Reis met een e-ticket in uw app: Met de vierkante code op uw e-ticket kunt u poortjes openen en kan de conducteur uw vervoersbewijs controleren.

Zou geweldig zijn als de verplichting om je e-ticket te printen vervalt!!
icon

Beste antwoord door Thom 7 juni 2016, 14:13

Nee, nog niet. Het geldt alleen voor die tickets die op die wijze verkrijgbaar zijn en zo zijn gekocht. De verwachting is wel dat het snel zover zal zijn maar u kunt er zeker niet van uitgaan dat u alle e-tickets niet meer hoeft te printen. Het moet in de meeste gevallen nog wel degelijk. U kunt er nog steeds voor worden beboet en dat gebeurt als u met een niet bij dit experiment uitgegeven kaartje op uw mobiel reist. U kunt zich niet beroepen op het experiment dat nu loopt en die vijftig euro onnodige boete is zonde.Het is wel te verwachten dat het snel zover zal komen dat het kan en mag. Het experiment is nu nog beperkt tot een gering aantal kaartjes. Het is niet aannemelijk dat dat zo blijft. Het wordt echter nu alleen nog in een soort pilot uitgeprobeerd.
Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Badge +4
Nee, nog niet. Het geldt alleen voor die tickets die op die wijze verkrijgbaar zijn en zo zijn gekocht. De verwachting is wel dat het snel zover zal zijn maar u kunt er zeker niet van uitgaan dat u alle e-tickets niet meer hoeft te printen. Het moet in de meeste gevallen nog wel degelijk. U kunt er nog steeds voor worden beboet en dat gebeurt als u met een niet bij dit experiment uitgegeven kaartje op uw mobiel reist. U kunt zich niet beroepen op het experiment dat nu loopt en die vijftig euro onnodige boete is zonde.

Het is wel te verwachten dat het snel zover zal komen dat het kan en mag. Het experiment is nu nog beperkt tot een gering aantal kaartjes. Het is niet aannemelijk dat dat zo blijft. Het wordt echter nu alleen nog in een soort pilot uitgeprobeerd.
Lees ook de Voorwaarden E-ticket https://www.ns.nl/binaries/_ht_1444129046836/content/assets/ns-nl/klantenservice/voorwaarden-e-ticket-21909.pdf

Reageer