beantwoord

Nog steeds in de reisplanner: overstappen sporen 9/10 op Sloterdijk

  • 4 januari 2019
  • 61 reacties
  • 2933 Bekeken

Reputatie 7
  • Reisleider***
  • 921 reacties
Vraagje: waarom zijn er in de reisplanner nog diverse onnodige overstappen van/naar sporen 9 en 10 op Sloterdijk?

Enkele voorbeelden, waarbij ik voor a.s. maandag heb gepland:

v. 12:57 Alkmaar spoor 3 IC naar Maastricht
a. 13:24 Amsterdam Sloterdijk, spoor 5
v. 13:34Amsterdam Sloterdijk, spoor 10, Sprinter naar Leiden Centraal
a. 13:44 Schiphol Airport, spoor 5-6
Zaandam biedt een cross-platform overstap tussen dezelfde twee treinen. Oeps?

v. 21:50 Leiden Centraal, spoor 5b, Intercity naar Amsterdam Centraal
a. 22:19 Amsterdam Sloterdijk, spoor 8
v. 22:32 Amsterdam Sloterdijk, spoor 9, Sprinter naar Hoorn Kersenboogerd
a. 22:51 Purmerend, spoor 2
Vanuit Leiden is het veel handiger om de 700/1800 naar Schiphol te nemen, voor een cross-platform overstap op de Sprinter naar Hoorn.

v. 12:26 Zaandam, spoor 5, Sprinter naar Leiden Centraal
a. 12:32 Amsterdam Sloterdijk, spoor 10
v. 12:40 Amsterdam Sloterdijk, spoor 7, Intercity naar Vlissingen
a. 12:49 Haarlem, spoor 6
Twee minuten eerder gaat in Zaandam treinserie 4700, die op Sloterdijk op spoor 5 aankomt.
icon

Beste antwoord door Erryt NS 12 februari 2019, 16:47

De melding is goed doorgekomen. Er zijn verschillende redenen waarom het algoritme van de reisplanner een station boven een andere verkiest voor een overstap. Met de ondervindingen van VIRM worden de resultaten voor deze reizen nu geanalyseerd. Ik heb een update gekregen dat de oplossing waarschijnlijk nog wel even op zich laat wachten.
Bekijk origineel

61 reacties

Ik heb er een melding van gemaakt met het verzoek om hier even naar te kijken. Ik hoop snel iets terug te kunnen koppelen.
Reputatie 7
Is e ral witte rook?
Nog niet, maar ik heb zojuist weer een reminder verstuurd.
Ik heb om een update gevraagd. Ik had de vraag verkeerd uitgezet waarvoor excuses. Ik hoop volgende week meer met jullie te kunnen delen.
Reputatie 7
Waarom staat deze vraag overigens gemarkeerd als beantwoord?
Waarom staat deze vraag overigens gemarkeerd als beantwoord?

Geen idee, VIRM. Ik heb het teruggedraaid.
De melding is goed doorgekomen. Er zijn verschillende redenen waarom het algoritme van de reisplanner een station boven een andere verkiest voor een overstap. Met de ondervindingen van VIRM worden de resultaten voor deze reizen nu geanalyseerd. Ik heb een update gekregen dat de oplossing waarschijnlijk nog wel even op zich laat wachten.
Aangezien de oplossing nog wel even op zich laat wachten kan ik niets anders dan tot die tijd mijn bovenste reactie als antwoord markeren. Ik hoop dat je het daar mee eens bent, VIRM.
Reputatie 7
Alleen als je zo nu en dan een update kunt geven. 😉
Reputatie 7
Errit, heb je over dit onderwerp nog een update?
Ik heb geen idee of @Erryt NS hierover een terugkoppeling krijgt, maar als dat het geval is, zal hij het hier zeker melden.
Nogmaals, het kan even duren voordat er een oplossing is.
@Erryt NS @Jouke NS @Rizana NS @VIRM

Nog even voor de duidelijkheid spoor 9 en 10 is Sloterdijk II een station wat op ca 200 meter ligt van Sloterdijk I zonder overdekt looppad. Zoals bekend maar door jullie volstrekt genegeerd zijn er wat issues m.b.t. poortjes op Sloterdijk. Ik zal hier niet verder op ingaan.

Wat echter wel gewoon vervelend is, is bijvoorbeeld als het regent en je door dit overstapadvies een nat pak oploopt. Bedenk daarbij ook nog eens dat vooral ouderen een blindelings (sorry VIRM) vertrouwen in een reisplanner hebben en dus ook hiervan uitgaan.

Dat dit onderwerp geen sense of urgency bij jullie heeft, snap ik derhalve totaal niet.
Reputatie 7
Badge +3
@egeerling
De voor de hand liggende oplossing zou zijn om er voor de planner twee aparte stations van te maken met in de presentatie naar de reiziger toe dezelfde naam. Het plannings algorithme zal dan automatisch geen overstappen meer aangeven tussen de beide delen van het station en die overstappen op andere stations plannen. Probleem is echter dat de overstap in Sloterdijk in sommige gevallen wel noodzakelijk is, bijv.als je van Purmerend naar Haarlem wil en die overstap zou dan ook niet meer gegeven worden.

Anders gezegd, ik vrees dat het technisch lastiger is om dit op te lossen dan het zo op het oog lijkt.
@Tamzin

Gezien de vele problemen op Sloterdijk, onhandige poortjes, station in 2 delen, vies en druk zouden alle overstappen op dit station kritisch onder de loep moeten worden genomen.

Dat NS dit nalaat vind ik een veeg teken. @VIRM heeft in een dit topic al meer dan 1 jaar geleden hier aandacht voor gevraagd. Dit had derhalve allang opgelost moeten zijn.

https://community.ns.nl/de-ns-reisplanner-58/reisadviezen-en-sporen-9-10-op-amsterdam-sloterdijk-38735
Reputatie 7
Badge +3
Het is echt niet moeilijk om een soort prioriteitssysteem voor overstappen te programmeren, zodat Sloterdijk alleen als optie wordt gegeven als er geen andere mogelijkheden zijn.
Iets met een wil, een weg en een groot, log bedrijf 😉
Reputatie 7
Badge +3
Met een prioriteitensysteem voor overstappen gaan er ongetwijfeld weer mensen klagen die daar niet van gediend zijn en zelf hun overstapprioriteiten willen bepalen.
Reputatie 7
Badge +3
Dan maak je desnoods een optie "Alle mogelijke overstappen weergeven". Ik wil alleen maar aangeven dat het zeker niet onmogelijk is. En als NS voor een bepaalde optie kiest, prima, maar doe het niet onder het mom van de technische mogelijkheden. Tegenwoordig is (bijna) alles relatief eenvoudig mogelijk 🙂
Reputatie 7
Het is inmiddels al vier maanden geleden sinds de laatste update. Is er inmiddels al een update, of moet ik een nieuw topic gaan aanmaken?
Badge +3
@VIRM er is inmiddels (inderdaad, alweer) genoeg geneuzel over in soortgelijke topics.

Drama inderdaad, en we wachten met smart op een update!
Reputatie 7
*duwt dit topic omhoog*

Moderatoren, zijn jullie wakker?
Hi VIRM! Ik ga even overleggen met Erryt en ga dit verder voor je uitzoeken. Ik kom erop terug zodra ik meer informatie voor je heb. 🙂
Reputatie 7
Volgens mij is het wel een erg gezellig overleg met Errit. 😉
Ik heb begrepen dat de correspondentie wel was gelukt, maar de betreffende reactie was er een beetje bij ingeschoten. 😅 Laura zal er morgen op terugkomen!
Je hebt geen ongelijk dat het overleg met Erryt gezellig was, VIRM. Het is ook een hele gezellige gozer. Maar ik wil je wel mijn excuus aanbieden dat het zo lang heeft geduurd.

Ik heb alle correspondentie rond dit onderwerp ontvangen van Erryt en ik heb de hele boel doorgestuurd naar de betreffende afdeling met de vraag erbij of er al een oplossing in zicht is, of in ieder geval een idee wat hiermee te doen. Uiteraard geef ik hier een update wanneer ik deze heb voor je!
Ik heb nog geen respons over mogen ontvangen. Ik heb ze een reminder gestuurd, zodat er alsnog even naar kan worden gekeken. Bedankt voor jullie geduld!

Reageer