Ns appen de Db navigator van de Duitse Bundesbahn

  • 7 juni 2019
  • 1 reactie
  • 254 Bekeken

Waarom geeft de Ns app geen internationale treinen en verbindingen weer?
Ik heb ontdekt dat de app van de Duitse Bundesbahn veel uitgebreider is, kan alle reizen
binnen Nederland daar op zien, maar ook vanuit Nederland naar het Buitenland,
zelfs de kleinste stations, wil ik, bijvoorbeeld reizen van Groningen naar Alp Grum ( om maar wat te noemen ) geeft de app van de Db een reis weer, terwijl de app van de Ns deze reis niet kent hoe zit dat?
Wordt het niet eens tijd dat alle Europese spoorwegen de handen in een slaan om met 1 app te komen waar alle reizen binnen de Eu in staan en wat de mogelijkheden zijn qua verbindingen?

1 reactie

Reputatie 7
Badge +3
Een kwestie van prioriteiten. NS heeft de handen vol aan het goed verwerken van gewijzigde dienstregelingen als gevolg van werkzaamheden in de reisplanners, waaronder die in de app.

Voor reizen naar het buitenland heeft NS een dochterbedrijf, NS International, met op de website een internationale reisplanner.

De reisplanner van DB is de facto een Europese reisplanner en is gebaseerd op HAFAS. De meeste Europese Spoorwegmaatschappijen gebruiken HAFAS als basis voor hun reisplanner. Er is ook eenvoudige versie voor Nederland en Belgiƫ: http://hafas.bene-system.com/bin/query.exe/en?L=ns_hispeed
Deze reisplanner geeft een aardig beeld van de geplande treindienst in de jaardienst maar houdt geen rekening met werkzaamheden en andere wijzigingen op de korte termijn. De reisplanner van DB is veel beter geschikt voor het plannen van een internationale treinreis op een specifieke datum. Voor een reis binnen Nederland altijd de planner van NS gebruiken.

Reageer