beantwoord

Onduidelijkheid storingen op Reisplanner

  • 5 november 2015
  • 2 reacties
  • 709 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 0 reacties
Waarom staat op de reisplanner bij intercity's, die geen last hebben van een storing bij stoptreinen ook het signaal "Let op! storing" (zoals nu het geval is op het traject Rhenen - Amsterdam). Dat is erg onduidelijk: rijdt de intercity van Utrecht naar Bijmer Arena nu wel of niet? Ik denk / hoop van wel....
icon

Beste antwoord door Brian NS 6 november 2015, 10:50

Beste Vva,Welkom op het NS Serviceforum. Het systeem werkt zo dat de storing wordt vermeld per baanvak en niet per treinserie. Is er dus een storing op een bepaald traject, dan krijgen alle treinen die dat traject aandoen een storingsmelding. Vervolgens zie je wel in de planner welke treinen uitvallen, daar wordt bij vermeld: 'deze trein rijdt vandaag niet' of 'dit reisadvies vervalt' . Mocht je er echt niet uitkomen op zo'n moment kun je ook vaak via Twitter even de vraagstellen, je krijgt dan van ons snel bericht of deze trein wel/niet rijdt.
Bekijk origineel

2 reacties

Beste Vva,

Welkom op het NS Serviceforum. Het systeem werkt zo dat de storing wordt vermeld per baanvak en niet per treinserie. Is er dus een storing op een bepaald traject, dan krijgen alle treinen die dat traject aandoen een storingsmelding. Vervolgens zie je wel in de planner welke treinen uitvallen, daar wordt bij vermeld: 'deze trein rijdt vandaag niet' of 'dit reisadvies vervalt' . Mocht je er echt niet uitkomen op zo'n moment kun je ook vaak via Twitter even de vraagstellen, je krijgt dan van ons snel bericht of deze trein wel/niet rijdt.
Reputatie 1
Badge
Dit traject is dan ook vrijwel het enige in heel NL waar 4 sporen de hele lengte liggen, zonder overwegen, in principe apart voor snel/stoptreinen, zodast het KAN=maar niet hoeft te gebeuren dat bij storing op 1 spoor enkel een treinsoort moet vervallen. In de praktijk overal elders is verstoring van het treinverkeer van toepassing op alle treinen-meestal ook nog veel te lang en zich al snel uitdijend tot andere trajecten-want ooit hebben de bonden ''namens het hele personeel'' wekenlang gestaakt voor wat zij vreesden als ''rondjes rond de kerk'' (wat dan in feite pendeltjes heen+weer zouden zijn).

Reageer