beantwoord

overstappen met een dagretour

  • 20 september 2017
  • 4 reacties
  • 1125 Bekeken

Is het mogelijk om met een dagretour over te stappen?
Ik moet dan van Arnhem naar UMC maastricht
Die vraag is al gesteld maar drie jaar geleden misschien is het veranderd in de tussentijd
icon

Beste antwoord door Tamzin 20 september 2017, 15:29

@Coryza

Als je een kaartje aan het loket of in de automaat koopt mag je niet via Den Bosch reizen tenzij je die omrit bij het kopen van het kaartje expliciet aangeeft. Je moet dan aanzienlijk meer betalen dan via Venlo aangezien het via Den Bosch bijna 50 kilometer om is.Voor het UMC in Maastricht is het trouwens het handigste om naar station Maastricht Randwyck te reizen.
Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 3
Hi Angel1970,

Als jouw dagretour Arnhem > Maastricht is, mag jij op dat traject net zo vaak overstappen als dat je zelf wilt, mits je binnen de perken van de reisplanner blijft. Je mag dus niet van Arnhem via Utrecht naar Maastricht, of van Arnhem via Heerlen naar Maastricht. Vanuit Arnhem ben je met 1 overstap van 2 minuten in 's Hertogenbosch klaar.
Reputatie 7
Badge +3
@Coryza
Als je een kaartje aan het loket of in de automaat koopt mag je niet via Den Bosch reizen tenzij je die omrit bij het kopen van het kaartje expliciet aangeeft. Je moet dan aanzienlijk meer betalen dan via Venlo aangezien het via Den Bosch bijna 50 kilometer om is.

Voor het UMC in Maastricht is het trouwens het handigste om naar station Maastricht Randwyck te reizen.
@Tamzin
De reisplanner geeft juist alleen reisadviezen via Den Bosch. De route via Den Bosch is dus toegestaan.
Reputatie 7
Badge +3
Ja, maar niet met een kaartje dat expliciet de route via Venlo aangeeft. Alleen een kaartje met de route via NS of met vrije routekeuze is geldig via Den Bosch.

Het zelfde geldt bijv. als je een kaartje van Arnhem naar Enschede koopt. Dan moet je ook expliciet aangeven via welke route.

Reageer