beantwoord

overstaptijden op reisplanner

  • 13 March 2016
  • 2 reacties
  • 171 Bekeken

Ik kan op de reisplanner de overstaptijden niet vinden.
Ik reis van Mook naar Utrecht en kan niet vinden hoelang ik tijd heb in Arnhem om opnieuw in te checken wegen s het te vroeg vertrekken voor dalurenabonnement
icon

Beste antwoord door Tochjo 13 March 2016, 10:15

Bekijk origineel

2 reacties

Badge +3
Als u op werkdagen de trein van 8.26 uur van Mook Molenhoek naar Nijmegen neemt, dan komt u daar om 8.37 uur aan. De trein van Nijmegen via Arnhem naar Utrecht vertrekt om 8.42 uur uit Nijmegen en komt om 8.56 uur in Arnhem aan. Om 9.01 vertrekt deze trein weer uit Arnhem naar Utrecht. Met uw Dal Voordeel-abonnement kunt u vanaf 8.55 uur met korting inchecken. U hebt dus 5 minuten om in Arnhem uit en opnieuw in te checken.

Op station Arnhem staan incheckpaaltjes op het perron. Deze zijn eigenlijk bedoeld voor overstappers van NS op Arriva en omgekeerd, maar u kunt ze natuurlijk ook gebruiken om uit en weer in te checken bij NS. Daarbij moet u erop letten dat u na het uitchecken pas weer kunt inchecken bij hetzelfde paaltje na 100 seconden of nadat iemand anders het paaltje gebruikt heeft. Bij een ander paaltje kunt u meteen weer inchecken. Het lijkt me goed haalbaar om dit in vijf minuten te doen. U bespaart hiermee 3,10 euro, want de hele reis tegen vol tarief maken kost 15,29 euro en de reis opdelen in Mook Molenhoek-Arnhem tegen vol tarief en Arnhem-Utrecht met 40 procent korting kost 5,79 + 6,40 = 12,19 euro.

Zou u vanuit Mook Molenhoek een latere trein nemen of in Nijmegen uw aansluitende trein missen, dan gaat uw eerstvolgende (directe) reisgelegenheid naar Utrecht om 8.57 uur. U kunt dan in Nijmegen al inchecken in de daluren (vanaf 8.55 uur), reist zo ook Nijmegen-Arnhem met korting en betaalt dan nog iets minder.
Goedemorgen pbartiema.

Als je de gewenste reis plant in de reisplanner en vervolgens op de reis klikt dan krijg je een gedetailleerd overzicht. Vervolgens kun je ook nog klikken op 'NS Intercity naar...' en dan zie je de exacte tijden. Ik hoop dat dit het wat duidelijker maakt. De reactie van Tochjo is helemaal correct, bedankt hiervoor.

Reageer