Reisplanner liegt

  • 22 augustus 2020
  • 2 reacties
  • 435 Bekeken

Reputatie 1

Vanochtend reden er geen intercity’s van Amf naar Utc. De sprinters reden wel en zaten dus stampvol.

Oorzaak was volgens de omroep een kapotte trein. Inderdaad zag ik tussen Bilthoven en Overvecht een trein stilstaan.

Maar kijk je op de reisplanner, dan zie je dat de intercity’s wel reden en bij de sprinters staat “rustig”. Het lijkt wel 1984.


2 reacties

Reputatie 7
Badge +3

En dat de reisplanner liegt baseer je op dat gegevens achteraf in de reisplanner waar dingen als vertraging en vervallen treinen niet worden weergegeven wanneer het intussen uren later is? De reisplanner is geen archief. Waarbij bovendien meldingen als dat een trein rustig of druk een verwachting is gebaseerd is op een gemiddelde van de afgelopen weken en dus nooit de actuele situatie weergeeft, zeker niet als er zich opeens een storing voordoet. 

Kijk anders even op de vertrekstaat van Amersfoort op een site die wel fungeert als een soort archief en zie welke treinen er allemaal uitvielen.

Badge +3

Die drukte-indicatie is slechts een gemiddelde van diezelfde treinrit op andere zaterdagen. Die getallen zijn natuurlijk totaal vertekend door de coronacrisis, en zullen niet snel aangepast worden door de drukke sprinters vandaag.

Volgens https://www.rijdendetreinen.nl/treinarchief/2020-08-22/amersfoort-centraal zijn er tussen pakweg 10:00-12:00 behoorlijk wat intercity’s uitgevallen. Wellicht dat de reisplanner nog wat geplande extra treinen toonde wegens de werkzaamheden rond Zwolle?

Reageer