Reisplanner op ns.nl met invoer van een adres

  • 29 juli 2015
  • 5 reacties
  • 1151 Bekeken

Reputatie 6
Badge +2
Als je bij de reisplanner op ns.nl voor beginpunt en/of bestemming een adres invoert in plaats van een station krijg je een vereenvoudigde versie van www.9292.nl, maar dan in de opmaak van ns.nl.

Voordeel vergeleken met www.9292.nl zelf:
- Geen.

Nadelen vergeleken met www.9292.nl zelf:
- Geen plattegronden, minder prijzen, lastiger om een station als adres in te voeren.

Wat voor het treingedeelte een toegestane reisroute is wordt in veel gevallen bepaald door de NS reisplanner. Als je een adres invoert geeft de NS reisplanner hetzelfde als 9292, en daarmee ook routes met terugsteken. De vraag is of deze routes dan toch zijn toegestaan.

Overigens is de tekst "Dit OV-reisadvies houdt geen rekening met actuele wijzigingen in de treindienst. Wilt u een actueel reisadvies voor uw treinreis? Vraag dan een apart treinreisadvies op, zonder bus, tram of metro." volgens mij verouderd, en kan hij weg.

5 reacties

Badge
Dennis, is je topic niet hetzelfde al het topic: https://forum.ns.nl/off-topic-forum-32/adressen-stations-15168/index1.html#post95521
Reputatie 6
Badge +2
Dennis, is je topic niet hetzelfde al het topic: https://forum.ns.nl/off-topic-forum-32/adressen-stations-15168/index1.html#post95521
Het hangt er wel mee samen, maar is wat anders.
Reputatie 6
Badge +2
Bij een reis van A naar B waarbij A en B allebei stationslocaties zijn, kan je onder meer kiezen tussen:
1. ns.nl met A en B ingevoerd als stations
2. ns.nl met A en B ingevoerd als adressen
3. 9292.nl

Bij een reis van A naar B waarbij A en B niet allebei stationslocaties zijn vervalt mogelijkheid 1.

Dit topic vergelijkt 2 en 3, met als conclusie dat 3 beter is dan 2. Bij een reis van A naar B waarbij A en B allebei stationslocaties zijn resteert dan de keuze tussen 1 en 3 (https://forum.ns.nl/off-topic-forum-32/vergelijking-reisplanners-voor-reis-station-naar-station-15573).

In het eerdere topic https://forum.ns.nl/off-topic-forum-32/adressen-stations-15168 was de vraag, als je voor 2 kiest, hoe je handig het adres van een station vindt en invoert. Dit blijkt niet zo handig, maar dat is niet meer van belang omdat 3 sowieso beter is dan 2, en omdat je daar het adres van het station niet nodig hebt om het beoogde effect te bereiken.
Reputatie 6
Badge +2
Er zijn NS-klantencomputers waarop www.ns.nl wel beschkbaar is, maar http://9292.nl niet. Dan is de nieuwe reisplanner minder geschikt (werkt alleen van station naar station en geeft alleen reizen per trein), maar dan is de ''oude'' www.ns.nl/reisplanner-v2 de beste optie, met invoering van minimaal één adres.
Nu ook goabout.com nog even toevoegen aan de whitelist alsjeblieft.

Reageer