Suggestie planner: specifieke planning delen

  • 13 oktober 2017
  • 5 reacties
  • 124 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Op dit moment is het mogelijk om via de knop "Delen" de zoekopdracht in de reisplanner te delen. (bezocht via gewonen browser op een laptop)

Hoe deel ik dmv een linkje een specifieke trein? Bijvoorbeeld in Whatsapp "Laten we deze trein nemen {linkje]".

Nu deel ik dan alleen de zoekopdracht met de default suggestie, dat is net persé de trein die ik bedoel.

5 reacties

Reputatie 7
Hallo Bart en welkom op het NS Serviceforum.

Dat lijkt mij een interessante vraag voor het Reisplanner-team, ik ga kijken of ik antwoord van ze kan krijgen. Zelf heb ik deze 'deel' knop nog niet gebruikt, maar het lijk me een leuke en nuttige toevoeging om specifieke ritten te kunnen delen, in plaats van de algehele zoekterm. Ik kom hierop terug, dit kan even duren, maar weet dat ik ermee bezig ben.
Badge +3
Als je de hele URL van de gekozen trein kopiëert zoals https://www.ns.nl/reisplanner/#/reisdetails?aankomst=Woerden&aankomsttype=treinstation&tijd=2017-10-13T17:54&type=vertrek&vertrek=Eindhoven&vertrektype=treinstation zou het gewoon moeten lukken.

Eventueel kan je hem via bijv. www.j.mp of www.bit.ly nog verkorten en wordt het http://j.mp/2ymM3VB

Vanaf een laptop versturen via WhatsApp kan trouwens ook, werkt perfect https://web.whatsapp.com even de QR code scannen met je telefoon en klaar.
Reputatie 7
@Robert B Het gaat over het delen via de knop in de NS Extra Reisplanner. Daarin wordt een lijst gedeeld in plaats van de specifieke rit.
@Bart Ik heb het net even uitgeprobeerd, maar je ziet wel welke reis er bedoeld wordt, door een blauw balkje bij de desbetreffende rit. Is dat wat je bedoelt, of heb je dit over het hoofd gezien?
Badge +3
@Robert B Het gaat over het delen via de knop in de NS Extra Reisplanner. Daarin wordt een lijst gedeeld in plaats van de specifieke rit.
Oh? Ik las dus juist dat het gaat om de planner in een gewone browser op een laptop?
Reputatie 7
Je hebt gelijk, het is mij ook even onduidelijk. Ik hoop dat Bart deze onduidelijkheden van jetje geeft met een scherpe reactie. Ik wacht in spanning af.

Reageer