beantwoord

Tariefseenheden HSL: Rotterdam CS - Schiphol

  • 1 juli 2018
  • 1 reactie
  • 95 Bekeken

Reputatie 1
Beste mensen,

Voor statistieken en CO2-berekeningen worden er bij ons binnen het bedrijf reisgegevens verzameld over afstanden die mensen afleggen per OV.

Ik reis dagelijks van Rotterdam Blaak naar Amsterdam CS en maak hiervoor gebruik van de ICD vanaf Rotterdam CS naar Amsterdam CS. Voor het traject tussen Rotterdam CS en Schiphol geeft de reisplanner 67 tariefseenheden aan terwijl dit hemelsbreed zo'n 49 km is. In andere topics in het forum heb ik wel gelezen dat tariefseenheden meestal maar niet altijd het aantal km's zijn en dat voor bijvoorbeeld dit HSL-traject het tarief voor de reguliere lijn wordt aangegeven (met meer tariefseenheden vanwege toeslag waarschijnlijk).

Als het klopt dat de 67 tariefseenheden tussen Rotterdam CS en Schiphol 67 kilometers zijn over het reguliere traject, wat is de afstand dan over het HSL-traject? Er wordt nogal een stuk afgesneden (van Delft, Den Haag en Leiden) waardoor het wat meer (maar niet helemaal) een hemelsbreed traject wordt gevolgd.
icon

Beste antwoord door Sneltram 1 juli 2018, 08:33

De HSL is grofweg 50 km.Het aantal tariefeenheden is hoger dan het aantal kilometers, zodat de oude route via Leiden even veel tariefeenheden is als de nieuwe route. Hetzelfde is gedaan bij de Hanzelijn, waar de route Lelystad - Zwolle meer tariefeenheden heeft dan kilometers om even veel tariefeenheden te hebben als de oude route via Amersfoort. Andere uitzonderingen zijn Breukelen - Woerden en Schiphol - Lelylaan.
Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 5
Badge
De HSL is grofweg 50 km.

Het aantal tariefeenheden is hoger dan het aantal kilometers, zodat de oude route via Leiden even veel tariefeenheden is als de nieuwe route. Hetzelfde is gedaan bij de Hanzelijn, waar de route Lelystad - Zwolle meer tariefeenheden heeft dan kilometers om even veel tariefeenheden te hebben als de oude route via Amersfoort. Andere uitzonderingen zijn Breukelen - Woerden en Schiphol - Lelylaan.

Reageer