beantwoord

Te goed anonieme ov

  • 24 augustus 2017
  • 2 reacties
  • 146 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Ik wil van station Ravenstein naar airport Eindhoven reizen. Ik heb een tegoed op mijn anonieme ov staan van 19,70 €. Kan ik met dit bedrag van 19,70 € van station Ravenstein naar Airport Eindhoven komen ? Ik hoop op een reactie, groetjes Eendje 24
icon

Beste antwoord door Tochjo 24 augustus 2017, 18:13

Ja, dat kan. Bij het inchecken met een anonieme OV-chipkaart voor een trein van NS wordt 20 euro instaptarief ingehouden als borg. Omdat u vier euro negatief mag staan, is 19,70 euro voldoende om in te kunnen checken in Ravenstein. De ritprijs is 10,80 euro, dus u hebt ook voldoende saldo om uit te kunnen checken in Eindhoven. Na het uitchecken zal er nog 8,90 euro op de OV-chipkaart staan. Dit saldo is voldoende om de busreis naar Eindhoven Airport te kunnen betalen.Merk op: als u nog nooit met die anonieme OV-chipkaart gereisd hebt met een trein van NS, dan moet u de kaart eerst activeren voor reizen op saldo bij NS. Daarbij geeft u aan in welke klasse u wilt reizen. Activeren is eenvoudig en doet u zelf bij de kaartautomaat op station Ravenstein. Dit kan ruim voorafgaand aan uw reis. In deze instructievideo kunt u zien hoe u uw anonieme OV-chipkaart activeert voor reizen op saldo bij NS.
Bekijk origineel

2 reacties

Badge +3
Ja, dat kan. Bij het inchecken met een anonieme OV-chipkaart voor een trein van NS wordt 20 euro instaptarief ingehouden als borg. Omdat u vier euro negatief mag staan, is 19,70 euro voldoende om in te kunnen checken in Ravenstein. De ritprijs is 10,80 euro, dus u hebt ook voldoende saldo om uit te kunnen checken in Eindhoven. Na het uitchecken zal er nog 8,90 euro op de OV-chipkaart staan. Dit saldo is voldoende om de busreis naar Eindhoven Airport te kunnen betalen.

Merk op: als u nog nooit met die anonieme OV-chipkaart gereisd hebt met een trein van NS, dan moet u de kaart eerst activeren voor reizen op saldo bij NS. Daarbij geeft u aan in welke klasse u wilt reizen. Activeren is eenvoudig en doet u zelf bij de kaartautomaat op station Ravenstein. Dit kan ruim voorafgaand aan uw reis. In deze instructievideo kunt u zien hoe u uw anonieme OV-chipkaart activeert voor reizen op saldo bij NS.
Hallo Eendje 24 en welkom op het NS Forum!

Heb je hier al gekeken? Daar lees je dat een enkele reis €10,80 kost per trein en dan nog €2,29 voor de bus voor een totaal van €13,09.

Reageer