beantwoord

Waarom geeft de reisplanner niet alle reismogelijkheden tussen Arnhem en Amersfoort weer?

  • 27 April 2019
  • 8 reacties
  • 371 Bekeken

Waarom geeft de reisplanner niet alle treinreismogelijkheden tussen Arnhem en Amersfoort weer?
icon

Beste antwoord door Tochjo 27 April 2019, 13:44

Het reisadvies met vertrek uit Amersfoort om 9 minuten over het hele uur maakt gebruik van de sprinter Ede-Wageningen - Arnhem. Deze sprinter rijdt op sommige tijden maar één keer per uur. In dat geval wordt geen advies gegeven met vertrek om 39 minuten over het hele uur via Barneveld, omdat de uiteindelijke aankomsttijd in Arnhem dan gelijk is aan de reismogelijkheid via Utrecht en deze reismogelijkheid sneller is: u kunt één minuut later uit Amersfoort weg en op dezelfde tijd in Arnhem aankomen.Op tijden dat de sprinter Ede-Wageningen - Arnhem wel twee keer per uur rijdt, wordt het advies om 39 minuten over het hele uur via Barneveld wel gegeven.
Bekijk origineel

8 reacties

Reputatie 7
Badge +3
Kunt u wat concreter aangeven welke verbindingen u mist?
Badge
Dat klopt, de reisplanner geeft alleen de meest voor de hand liggende reisopties. Als u alle reisopties wilt hebben moet u uw reis opdelen in een reis Arnhem - Utrecht en Utrecht - Amersfoort of als u via Deventer wilt reizen zult u tot daar moeten plannen en vanaf Deventer naar Amersfoort moeten plannen.
Het gaat juist om de reis Amersfoort - Ede Wageningen - Arnhem. Vertrek 9 min na het hele uur staat wel in de reisplanner maar vertrek 9 min na het halve uur niet. Dat vind ik vreemd
Badge +3
Het reisadvies met vertrek uit Amersfoort om 9 minuten over het hele uur maakt gebruik van de sprinter Ede-Wageningen - Arnhem. Deze sprinter rijdt op sommige tijden maar één keer per uur. In dat geval wordt geen advies gegeven met vertrek om 39 minuten over het hele uur via Barneveld, omdat de uiteindelijke aankomsttijd in Arnhem dan gelijk is aan de reismogelijkheid via Utrecht en deze reismogelijkheid sneller is: u kunt één minuut later uit Amersfoort weg en op dezelfde tijd in Arnhem aankomen.

Op tijden dat de sprinter Ede-Wageningen - Arnhem wel twee keer per uur rijdt, wordt het advies om 39 minuten over het hele uur via Barneveld wel gegeven.
Badge +3
Dit komt door de ingeplande overstaptijd op Ede-Wageningen.

Bij vertrek om .09 uit Amersfoort heb je 5 minuten de tijd om de sprinter te halen in Ede-Wageningen, en bij vertrek om .39 heb je maar 2 minuten om de IC naar Arnhem te halen, en dus toont de planner die optie niet. Via Utrecht reizen is dan het aanbevolen advies.

Maar ga je gang (en ren je rot) als je toch die optie van .39 wilt nemen. Je bent dan in 50 minuten in Arnhem. En als je hem mist zit je een kwartier later in de IC die je ook via Utrecht zou hebben.
Reputatie 7
Badge +3
Dit is inderdaad erg ongelukkig. De reden is dat de tweede sprinter Ede-Arnhem niet in het weekend rijdt. Je kunt dan in plaats van om 39 ook om 40 via Utrecht reizen en dan ben je uiteindelijk precies even laat in Arnhem en daarom laat de reisplanner de trein van 39 niet zien. Wel is de route via Utrecht flink om en moet je die extra kilometers ook betalen.

@Robert B
Die twee minuten overstap in Ede is in het weekend meestal wel te halen.
Badge +3
Wel is de route via Utrecht flink om en moet je die extra kilometers ook betalen.
Ik zie het. Dat is wel suf dan, als je die reis voor € 10,64 kunt maken (51 TE) met CXX en je bij NS only altijd € 15,10 betaalt (voltarief, 79 TE). Beetje Sloterdijk-achtig 😂

@Tamzin Och, ook als je de 2-minuten overstap mist zit je een kwartier later in dezelfde IC vanuit Utrecht, en betaal je dus (voltarief) € 4,46 minder voor je reis.
Badge +3
Kunnen de reisplanner-goeroes hier nog wat mee misschien?

Je maakt een reis die aanzienlijk korter is (qua afstand en dus kosten!) met gewoon één overstap (die te krap is op Ede-Wageningen maar op zich wel haalbaar is)...

En haal je die overstap niet, dan heb je alsnog precies dezelfde aankomst in Arnhem (met een 17 minuten overstap Ede-Wageningen).

Reageer