Sticky

Wensen

  • 3 juni 2019
  • 3 reacties
  • 266 Bekeken

Reputatie 4
De eerste versie van de NS Lab-app heeft basisfunctionaliteit waar we de komende jaren op verder bouwen. Wat we ontwikkelen, is vooral afhankelijk van wat jij als reiziger belangrijk vindt!
Post hier wat je in de NS lab-app wilt zien.

3 reacties

Zou de app ook gebruikt kunnen worden als verificatie aan de conducteur dat je bent ingecheckt? Bijvoorbeeld door misschien de naamhouder van de OV-Chipkaart er bij te zetten met een foto, en misschien het incheckstation. Dat zou een mooie stap zijn richting het vervangen van de OV-Chipkaart.
Reputatie 5
Persoonlijk zou ik advies voor de plek op een perron waar ik in moet stappen heel fijn vinden. Dat moet dan in ieder geval rekening houden met:
- overstappen, met verschil in stopplaats en lengte van de betreffende treinen
- locatie van in- en uitgangen/trappen (indien relevant: in de richting van mijn bestemming)
- (geschatte) verdeling van andere reizigers in de trein(en)
- vertrektijden en loopafstanden

Stel ik kom uit een trein die aan de a zijde van een perron binnenkomt en stopt en moet overstappen op een trein die vlot daarna aan de b zijde van dat perron vertrekt, dan wil ik voorin zitten om minder ver te hoeven lopen bij de overstap, als ik op mijn vertrekpunt nog tijd genoeg heb om daar heen te lopen.

Of stel dat ik over moet stappen op een trein aan de overkant van hetzelfde perron, die langer is en voorin vaak rustiger is, dan wil ik voorin zitten om bij die overstap op tijd de voorkant van die langere trein te kunnen bereiken.
Reputatie 5
Nog een heel ander idee: reisadviezen van deur tot deur die alleen waar NS dit ook (zonder uit- en inchecken en extra kosten) goed vindt. Zelf combineren van informatie van bijvoorbeeld 9292 (advies van deur tot deur) en NS (station naar station, gegarandeerd toegestaan) voelt niet van deze tijd.

Reageer