Aansluiting Enschede - Middelburg


  • Op het juiste spoor
  • 0 reacties
Vroeger ging ik ook met de trein naar Middelburg vanuit Enschede. Deze reis duurde toen +/- 03.50u. Tegenwoordig duurt de reis 04.30! Pfff wat een tijd... Ik ben nog sneller in Parijs met de Thalys dan in een eigen stad in Nederland! TjongeJonge....

Hier kan de NS makkelijk wat aan verbeteren: Schrap 1 stop op het traject Vlissingen - Rotterdam en ik kan de aansluiting (2minuten te kort) Rotterdam gewoon halen. Dit scheelt weer een half uur wachten.

Even voor de duidelijkheid, de trein stopt op de volgende stations: Kapelle-Biezelinge, Kruiningen-Yerseke, Krabbendijke...
Hallo,... Dit zijn dorpen, waar nog geen 100 mensen wonen EN DE SNELTREIN STOPT HIER???

NS, Jullie sneltreinen moeten wel sneltreinen blijven!:@

10 reacties

Vroeger ging ik ook met de trein naar Middelburg vanuit Enschede. Deze reis duurde toen +/- 03.50u. Tegenwoordig duurt de reis 04.30! Pfff wat een tijd... Ik ben nog sneller in Parijs met de Thalys dan in een eigen stad in Nederland!

Sterker, wanneer u slechts één keer wenst over te stappen duurt de reis zelfs 5 uur:

http://9292.nl/reisadvies/station-enschede/station-middelburg/vertrek/2015-06-18T0916/2Maar als u bereidt bent om tussen Enschede & Middelburg 3 keer over te stappen,
dan duurt de totale reis maar 4 uur en 12 minuten.

Wees blij dat er nog een trein rijdt in Zeeland! Met zo weinig reizigersaantallen als in Zeeland kun je moeilijk een stop- en een sneltrein laten rijden. Daarom is ervoor gekozen om de intercitytrein overal te laten stoppen in Zeeland, zo blijf je wel een rechtstreekse verbinding met de Randstad houden.
Waarom splitsen ze de trein niet op in 2 delen in Roosendaal? Dan kan het eerste del snel naar Goes, Middelburg en Vlissingen rijden. Daarna kan het 2e deel als boemeltje naar alle tussen gelegen stations.

Ik ben benieuwd wat de kosten hiervoor zijn? En of de NS hier dan mee akkoord zou gaan.
Reputatie 7
Badge +3
@Joost1977
Nou dan verdubbelen de personeelskosten dus dat kun je heel snel vergeten.
Ja, Dus dat zal vanuit de NS wel weer een nee zijn. Gelukkig houd de provincie Zeeland zich er ook mee bezig.
Dus het zou toch fantastisch zijn als Vlissingen weer normaal bereikbaar is vanuit Rotterdam? En dat allemaal in ons kleine kikkerlandje 🙂
Reputatie 6
Badge
Jullie mogen blij zijn dat er überhaupt wat rijdt in Zeeland. Als het mijn bedrijf was, zou ik Zeeland en Drenthe helemaal niet aandoen. Tenzij ik subsidie zou krijgen van die provincies......
Reputatie 6
Badge
Overigens vind ik je dorpen opmerking een tikkeltje overdreven. In al die dorpen wonen namelijk 1000 of meer mensen, met uitzondering van Bath.
Ja, Dus dat zal vanuit de NS wel weer een nee zijn. Gelukkig houd de provincie Zeeland zich er ook mee bezig.
Dus het zou toch fantastisch zijn als Vlissingen weer normaal bereikbaar is vanuit Rotterdam? En dat allemaal in ons kleine kikkerlandje :)


Ik ben echt benieuwd. Ik denk dat de NS er misschien wel oren naar heeft.
En dank je landrsthrn (NS) voor het afstompen van de toppic.
Reputatie 7
Hallo BGJ en welkom op het NS Serviceforum,

Ik begrijp heel goed dat een traject wat jij bereist graag zo snel mogelijk afgelegd wordt. Niet vervelend bedoeld, maar het is ook een behoorlijke afstand die jij moet afleggen van Enschede naar Middelburg.
Op zo'n lang stuk spoor zijn er soms bepaalde treinen die op meerdere stations stoppen om hier wel alle reizigers de mogelijkheid te geven thuis te komen. Natuurlijk heeft de overstap van verschillende vervoerders ook zijn gevolgen voor de reistijd.

Joost1977, wat jij aangeeft is een goed punt, hier wil ik ook graag verder in duiken. Zodra ik hier meer informatie over heb zal ik dit met jullie delen.
Reputatie 7
Update: Via de dienstregelingspecialisten krijg ik te horen dat de reden dat de trein niet altijd opgesplitst kan worden, omdat de dienst van Amsterdam naar Roosendaal niet altijd met twee treinstellen rijdt. Er zijn echter wel vorderingen op dit vlak. Zoals je hier kunt lezen is er een overleg geweest tussen NS en het provinciebestuur waar Joost1977's suggestie in wordt genoemd.

Reageer