beantwoord

Aansluiting sprinter Rotterdam Dordrecht met IC Vlissingen

  • 22 January 2021
  • 1 reactie
  • 142 Bekeken

Sinds begin dit jaar is de aansluiting tussen de IC vanuit Vlissingen en de sprinter vanaf Dordrecht naar Rotterdam - Den Haag verslechterd. Waar je eerst drie minuten overstap had en precies op tijd bij de trein kon zijn, is er nu een overstap van 1 minuut, wat betekent dat je de trein niet haalt. Dat is heel vervelend, is het mogelijk om die aansluiting te verbeteren door de sprinter weer 2 minuten later te laten vertrekken?

Hetzelfde geldt overigens ook voor de andere richting, met de sprinter vanuit Rotterdam naar Dordrecht, en dan de IC naar Vlissingen. Ook die overstap was eerst 3 minuten, maar nu plotseling 1 minuut. 

Graag hoor ik of dit mogelijk aangepast zou kunnen worden?

icon

Beste antwoord door Sneltram 22 January 2021, 12:37

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 6
Badge

Ik kan in de reisplanner niet precies zien om welke overstap het gaat, maar wat in ieder geval is gewijzigd per 2021 is de opening van de brug bij Dordrecht. Er is nu meer ruimte voor goederentreinen rondom de burgopeningen. Maar daardoor moeten sommige treinen aangepast worden. Zo vertrekt de sprinter van Dordrecht naar Den Haag het ene halfuur om .57 en het andere halfuur om .23. Dit trein staat vervolgens weer 3 minuten in Zwijndrecht stil. Anders past het niet met de brug. Wellicht dat dit ook de overstappen heeft beïnvloed.

Reageer