beantwoord

Ander materieel

  • 29 July 2021
  • 4 reacties
  • 111 Bekeken

Reputatie 3

Ik zag het v/d week en gister weer: Sprintermaterieel als Intercity Utrecht CS-Den Haag Centraal……

Vreemd ….Is dit even of blijft dit? Groet…...

icon

Beste antwoord door Jeroen 29 July 2021, 18:11

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Dit is niet permanent de bedoeling. Wellicht was er geen IC materieel beschikbaar, nog altijd staan grote aantallen dubbeldekkers buiten dienst wegens technische problemen.

Badge

Toevallig eerder in de week ook sprintermaterieel gezien in een IC verbinding, denk dat dit inderdaad komt door het ontbreken van de DDZ's en de drukte in het IC materieel dat er een keuze gemaakt is op sommige verbindingen sprinter materieel in te zetten zodat sommige IC lijnen versterkt kunnen worden.

De DDZ's worden op dit moment aangepast en zullen naar verwachting september/oktober weer deels ingezet gaan worden en volledig terug zijn in december is de verwachting.

Reputatie 7
Badge +3

Zal ook wel met de werkzaamheden bij Amersfoort te maken hebben, rijdt de 2000 serie normaal niet door tot Amersfoort Centraal? Nu is het alleen Den Haag - Utrecht, en vanaf Utrecht met dezelfde stellen naar Leiden en weer terug naar Utrechten dan weer naar Den Haag.

Op het traject Leiden - Utrecht worden al vaker sprinters ingezet en de dagen deze week dat er sprinters reden/rijden op het traject Utrecht - Den Haag rijden deze sprinter stellen in dezelfde omloop. 

Badge +3

De 2000 rijdt normaal buiten de spits niet tussen Amersfoort en Deventer (en in het weekend alleen Den Haag - Utrecht).

Maar volgens https://www.rijdendetreinen.nl/werkzaamheden/10758-20-juli-2021-werkzaamheden-amersfoort-centraal dus nu ook alleen maar tot Utrecht.

Als dat allemaal netjes past (slagje Den Haag of Leiden vanaf Utrecht), geen probleem toch?

Na morgen (vrijdag) weer normaal, dus dan zal je hooguit komend weekend nog sprintermaterieel hebben tussen Den Haag en Utrecht, lijkt me.

Reageer