Dienstregeling 2018

  • 25 oktober 2017
  • 57 reacties
  • 7172 Bekeken


Toon eerste bericht

57 reacties

Badge +3
Iedere keer 9-14min in Utrecht kijken naar de trein die net weg rijdt als je aankomt. De trein die je voorgaande jaren wel haalde .....
Dat ligt er maar helemaal aan op welke tijd je reist. Overdag is er gewoon elke 10 minuten een mogelijkheid naar Schiphol en inderdaad buiten die tijden kan het toevallig 14 minuten zijn. Voor mensen die op reis gaan is dat in het algemeen geen enkel probleem.

Als jij daardoor regelmatig te laat op (bijvoorbeeld) je werk komt, kan je ook een kwartiertje eerder vertrekken. Ideaal is het niet, maar goed te doen hoor verder. Zeker omdat je ook in Eindhoven kunt overstappen (en het dan waarschijnlijk wél haalt).
Reputatie 7
Badge +3
In de daluren vallen de twee Heerlense treinen en twee treinen vanaf Amsterdam uit, het is dus logisch die twee aan elkaar te koppelen. Wil je dan toch een trein van Zuid-Limburg naar Schiphol dan wordt het Maastricht-Schiphol en Venlo-Amsterdam. Maar dat heeft weer als consequentie dat je in de daluren geen verbinding van Zuid-Limburg naar Amsterdam meer hebt omdat de Heerlense trein dan niet rijdt en dat is onacceptabel.
Reputatie 5
Kort vraagje:
Vanaf maandag 27 augustus gaat het nieuwe wijzigingsblad in.
Iemand enig idee wanneer deze dienstregeling in de reisplanner komt? Staat ook nog niet op hafas.
Reputatie 7
Badge +3
Zoals gebruikeijk: een dag of tien van te voren.
Reputatie 5
Ah oke thanks. Ik kan me herinneren dat het enkele weken voor 10 december wel zo was.
In principe kan je de sluitingsdatum van Donna BDu aanhouden plus een paar dagen vaak. Volgens beheer hoort het officieel 4 weken te zijn, in de praktijk houdt NS 10 dagen aan zoals Tamzin aangeeft. Tussen 4 weken en 10 dagen zijn het meestal mutaties die via andere weg gaan welke ontbreken of niet kloppen, zoals overstappen en busvervoer.

Sluitingsdatum was in juli al, dus dat heeft men niet kunnen halen. Probeer het vier weken voor aanvang nog eens, op dinsdagen is in principe de publicatiedag en dan moet je wat uren rekenen voor het inladen et cetera. Dinsdagavond of woensdag?

Locov publiceert vaak de adviesaanvragen wel, waar al in staat aangegeven wat de wijzigingen worden.
Badge
Dienstregeling van het nieuwe wijzigingsblad is inmiddels openbaar opgedoken, met dank aan @Bemined: http://nsdr.bemined.nl/2018-5/

Reageer