Dienstregeling 2018 (Drenthe)

  • 25 oktober 2017
  • 0 reacties
  • 248 Bekeken

Reputatie 7
Dit topic toont de grootste veranderingen die er in de provincie Drenthe zullen plaatsvinden met de nieuwe dienstregeling.
Valt je iets op, of heb je ergens vragen over? Stel gerust jouw vraag in dit topic!

Betere aansluiting voor reizigers tussen Groningen, Assen en Enschede
In Zwolle gaat de Intercity uit Groningen aansluiten op de Blauwnet-treinen naar Enschede. U hoeft voor de snelste verbinding niet meer om te reizen via Deventer. De tijdwinst is circa 5 minuten. Let erop dat u uit- en opnieuw incheckt wanneer u wisselt van vervoerder.

Extra treinen tussen Leeuwarden - Meppel op werkdagen
Op werkdagen rijden er vier in plaats van drie treinen per uur tussen Leeuwarden en Meppel. De Sprinter Leeuwarden-Meppel rijdt twee keer per uur. De Intercity Leeuwarden-Zwolle-Utrecht Centraal-Rotterdam Centraal stopt voortaan ook in Meppel. Deze Intercity stopt ’s avonds laat ˗ als de Sprinter Leeuwarden-Meppel niet rijdt - ook op de andere stations tussen Leeuwarden en Zwolle. De Intercity Leeuwarden-Zwolle-Almere Centrum-Den Haag Centraal stopt niet meer in Akkrum, Grou-Jirnsum en Wolvega.

Extra treinen tussen Leeuwarden – Meppel in weekend
Tussen Leeuwarden en Meppel rijden op zaterdag en zondag tot circa 22.00 uur drie in plaats van twee treinen per uur. De Sprinter Meppel-Leeuwarden rijdt dan één keer per uur.

Andere vervoerder regionale spoorlijnen Oost-Nederland
De treindienst Zwolle-Kampen wordt overgenomen door Keolis Nederland (voorheen Syntus). Op deze lijn wordt het nieuwe station Zwolle Stadshagen geopend. Ook de treindienst Zwolle-Enschede wordt overgenomen door Keolis Nederland. Op deze lijn wordt de nieuwe sneltrein Raalte-Enschede geïntroduceerd.

De treinen van Keolis Nederland en Arriva op de trajecten Zwolle-Kampen, Zwolle-Enschede, Zwolle-Emmen, Almelo-Mariënberg en Zutphen-Oldenzaal gaan rijden onder de nieuwe merknaam Blauwnet. Let erop dat u uit- en opnieuw incheckt wanneer u wisselt van vervoerder.

0 reacties

Geen reactie

Reageer