Dienstregeling 2018 (Noord-Holland)Toon eerste bericht

107 reacties

Wat is de reden dat de trein van +-18.15 uur vanaf Amsterdam sloterdijk naar Hoorn is komen te vervallen?? De sprinter en intercity vertrekken vlak na elkaar, houd is dat je bijna altijd een half uur moet wachten. ....ook als het druk is
Badge
De trein van 18.12 was voorheen de laatste spitsrit van Amsterdam C naar Enkhuizen. Bij mijn weten is deze vervallen om aan het begin van de avondspits, wanneer er meer vraag naar die verbinding is, een extra spitsrit mogelijk te maken (weet ik echter niet zeker). Om 18.00 is de avondspits immers al over de echte drukte heen.

Het feit dat de SP 3 minuten na de IC vertrekt, is inderdaad erg onhandig, ook met het oog op de aansluitingen in Hoorn. Over niet al te lange tijd wordt de IC Amsterdam C - Enkhuizen gelukkig weer losgekoppeld van de A2-corridor en zal de dienstregeling op dit traject ongetwijfeld weer gaan verbeteren.
Reputatie 3
Ik ben de overstap op Sloterdijk vanuit Schiphol richting Alkmaar nog even aan het uitzoeken. Ik hoop op korte termijn jullie hier meer over te kunnen vertellen.
Is het niet mogelijk om de (Spits)-IC Enkhuizen > Amsterdam > Enkhuizen ('s ochtends en 's avonds (tussen 16u en 19u) te laten stoppen op Zaandam? Die 2 minuten dat deze dan stilstaat op Zaandam lijkt me geen heel groot probleem toch? Gezien het feit dat ik op een dagelijkse basis deze IC langs zie schieten en het feit dat er pas 5 minuten later een SPR komt (ri Alkmaar geloof ik).

Tevens, hoezo is het mogelijk om 4 treinen per uur vanaf Zaandam richting Schagen (waar voor mijn gevoel zelden tot nooit iemand komt) te pakken en slechts 2 SPR treinen per uur richting Hoorn (Hoorn-Zaandam is voor mijn gevoel toch een veel meer gebruikte reis)?
Reputatie 4
Gister ontdekt dat mijn favoriete route,Hoorn K-Utrecht cs via Hilversum ineens 2,5 uur is.
Dit was in 2017 nog vrijwel dezelfde tijd als de rechtstreekse route.
Je mist nu op zowel a'dam cs als Schiphol net de trein richting Hilversum-Amersfoort
Ik vroeg me af waarom de vertrektijden Alkmaar>hoorn steeds veranderen? In de middag vertrekt de trein soms eerder, dan weer gewoon (althans, naar mijn idee). Daardoor heb ik al enkele keren mijn trein net gemist. Zit er enige regelmaat in de vertrektijden? Alvast bedankt.
Reputatie 4
In principe vertrekt die trein de hele dag door om :13/:43 ('s avonds alleen :13) vanuit Alkmaar naar Hoorn. Alleen inderdaad in het begin van de middagspits zijn er enkele ritten die een minuut eerder vertrekken, 15:42 t/m 17:42. Mogelijk heeft dit met een betere kruising in Obdam met de tegemoetkomende trein of een betere aansluiting in Hoorn te maken.

Reageer