beantwoord

Dienstregeling traject (Limburg)/Eindhoven - Utrecht/Amsterdam

  • 14 October 2016
  • 13 reacties
  • 463 Bekeken

Hallo,

Even vraag en suggestie over/voor de dienstregeling.
Klopt het dat vanaf de nieuwe dienstregeling er 3 intercity's rijden tussen Eindhoven en Amsterdam (Heerlen - Schiphol, Maastricht - Amsterdam/Alkmaar, en Venlo - Amsterdam)?

En zou het in de toekomst mogelijk kunnen zijn dat een of meerdere van deze intercity's een tussenstop maakt/maken bij station Geldermalsen?
- Sowieso omdat het daar altijd enorm druk is bij de sprinters (hoor ik elke dag van een vriend/klasgenoot) en
- als je bijvoorbeeld van station Eindhoven naar station Tiel reist, heb je nu altijd 3 treinen nodig om daar te komen (overstappen in Den Bosch en Geldermalsen). Nu is de totale reistijd steeds 1,5 uur, terwijl dat met de auto 1 uur is (A2 en A15). Als je rechtstreeks naar Geldermalsen kunt reizen vanuit Eindhoven, zou dat veel reistijd schelen.

Trouwens heeft NS zelf ook een plek waar je suggesties voor de dienstregeling kunt doorgeven?
icon

Beste antwoord door Frank Visser 14 October 2016, 10:47

Alle suggesties worden gelezen door ons. Wat betreft Venlo-Utrecht: die Intercity wordt in de nieuwe dienstregeling in Eindhoven inderdaad gekoppeld aan de IC naar Schiphol. In de avonduren als deze IC niet rijdt rijdt er een losse Intercity Venlo-Eindhoven
Bekijk origineel

13 reacties

Reputatie 7
Badge +3
De treinen uit Venlo en Heerlen gaan tussen Eindhoven en Schiphol gecombineerd rijden.

Verder is er geen enkel plan om ICs in Geldermalsen te laten stoppen.
Reputatie 6
Badge +1
Of de NS een plek heeft om suggesties door te geven weet ik niet. Wellicht is dit forum daarvoor de meest geschikte optie.
Vanaf december gaan er nog geen 6 treinen per uur rijden tussen Utrecht en Eindhoven. Dat staat in de planning voor 2018. Dan is inderdaad het plan 2x per uur naar Maastricht, 2x per uur naar Heerlen en 2x per uur naar Venlo. Voor het komende jaar is het plan om de huidige IC naar Heerlen in Eindhoven te splitsen in een deel naar Heerlen en een deel naar Venlo. Dat betekent dus dat voor Den Haag-Venlo men nu 2x moet gaan overstappen.

En een extra stop in Geldermalsen zal er wel niet komen. Met in de toekomst 6 IC's op dit traject is er absoluut geen ruimte meer in de dienstregeling om een extra stop te maken. Bovendien wordt er vast marktonderzoek gedaan; door een extra stop zijn alle mensen in de IC langer onderweg, terwijl de vraag is hoeveel mensen uit Geldermalsen er voordeel van zullen hebben.
Reputatie 7
Badge +3
Voor Tiel - Eindhoven wordt de overstaptijd in Den Bosch per december verkleint tot 5 minuten maar die in Geldermalsen wordt dan juist 18 minuten.
Reputatie 3
Alle suggesties worden gelezen door ons. Wat betreft Venlo-Utrecht: die Intercity wordt in de nieuwe dienstregeling in Eindhoven inderdaad gekoppeld aan de IC naar Schiphol. In de avonduren als deze IC niet rijdt rijdt er een losse Intercity Venlo-Eindhoven
Bedankt allemaal voor jullie reacties!
Hier kan ik wat mee!

Zal mijn klasgenoot 'leuk' vinden dat de overstaptijd in Geldermalsen 18 minuten wordt. Die reist elke dag op en neer tussen Tiel en Den Bosch.
Reputatie 7
Badge +3
De overstaptijden in Geldermalsen worden echt dramatisch. Den Bosch - Gorinchem wordt zelfs 29 minuten.
Reputatie 7
Badge +3
@Frank Visser
Richting Venlo beginnen de avonduren gelukkig pas na 22.00 uur.
Ikzelf reis elke dag tussen Eindhoven en Den Bosch. Dus voor mij wordt het juist beter.

Maar het was meer voor de momenten dat we samen afspreken. Want dat kan nu eigenlijk alleen in de weekenden en in de vakanties, omdat we anders langer onderweg zijn dan dat we samen zijn.
Reputatie 3
Helaas is het niet te voorkomen dat de verbinding voor sommige mensen slechter wordt. Qua totale reistijd wordt de wachttijd in Geldermalsen gelukkig wat verzacht door de verbetering in 's-Hertogenbosch. Maar ik zal de opmerking over jouw klasgenoot doorgeven aan onze dienstregeling specialisten
Reputatie 7
Badge +3
@Frank Visser
Kan er dan gelijk eens gekeken worden naar de aansluitingen Den Bosch - Gorinchem?
Reputatie 6
Badge +1
@Frank Visser
Kan er dan gelijk eens gekeken worden naar de aansluitingen Den Bosch - Gorinchem?


Voor Den Bosch-Gorinchem kun je met ingang van december bijna beter een busabonnement nemen. Dat hoef je niet over te stappen, en reis je tegen lagere kosten en een ongeveer gelijke reistijd rechtstreeks van Den Bosch naar Gorinchem...
Reputatie 4
Die overstap van Den Bosch naar Gorinchem is nu ook niet al te florissant met 21 minuten wachten te Geldermalsen. De andere kant op is het nu zo'n 7 minuten.
Reputatie 2
De overstaps in Geldermalsen zijn altijd een uitdaging en van zoveel facetten afhankelijk:
- Intakken van MerwedeLingeLijn met enkelspoor, maar ook de aansluitingen in Dordrecht die we willen borgen (dus aan twee kanten van de lijn zitten aansluitingen). Dit doen wij altijd in goed overleg met Arriva.
- Enkelspoor naar Tiel, waardoor we ook beperking hebben in de keuzemogelijkheden.
- Aansluitingen in Tiel op de lijn naar Elst/Arnhem.

Daarnaast moeten we de infrastructuur rondom Geldermalsen delen met de Goederenvervoerders en onze Intercity's. Helaas moeten er dan keuzes gemaakt worden, die voor sommige reizigers niet positief zijn, maar voor andere wel. You can't have it all.

Reageer