Sinds de nieuwe dienstregeling is de betrouwbaarheid van de eerste intercity tussen Utrecht en Rotterdam ronduit slecht. De maand Janurary heeft de trein misschien 1 a 2 keer op tijd gereden. Dit natuurlijk gemeld en er zal gewerkt worden dat dit beter wordt. Dus geode hoop dat dit beter zal worden in February. Helaas is dat nog steeds bittere ellende. Waarom gaat het zo slecht. Het is de eerste IC dus er kan vertraging zijn van je voorganger. Mijn tweede vraag waarom rijden er in de vroege ochtend zo weinig treinen tussen Rotterdam alexander en Rotterdam central. De eerste boemel rijdt om 05:24 de tweede boemel om 06:24 en de eerste ic om 06:31 welke eigenlijk nooit op tijd is sinds 2019. In 2018 was dit juist de meest betrouwbaarste omdat de boemel van 06:37 altijd te laat was. Als het zo moeilijk is om op tijd te rijden in de vroege ochtend is het misschien een idee om vanaf 6 uur (allemaal van af station alexander) gewoon elke 6 min een trein te laten rijden naar Rotterdam central. Het is al triest dat om er zeker van te zijn dat je een zitplaats hebt in de ICD naar schihol (uit Rotterdam) dat je al 06:40 op het station moet zijn maar als er uberhaubt al geen treinen rijden rond dit tijdstip wordt het verdomd lastig om te kunnen zitten en om deze ICD te halen. Misschien een idee om ook de mensen welke de IC willen halen van 06:31 ook een vergoeding te geven van 100 euro. Want de prestatie van deze trein is nog slechter dan de ICD (bijna niet voor te stellen dat dit kan slechter kan dan de ICD, maar uit Eigen ervaring weet ik dat dit dus kan). Er wordt continue geattendeerd om behaalde treinen in de spits te vermijden maar zorg er dan ook voor dat er genoeg treinen rijden net voor de ergste spits. Dus vaker rijden tussen Utrecht en Rotterdam en niet de eerste IC om 06:31 en vaker een ICD tussen 06:24 en 06:55 op het traject Rotterdam en schiphol.
Waarom lees ik deze verhalen nooit in de krant alleen maar goed nieuws shows over de ns. NS concentreer je op de dienstverlening binnen de randstad, dat moet je eerst op oorde hebben en daarna focussen op andere zaken. Want uiteindelijk is het onmogelijk als de dienstverlening binnen de randstad zo slecht is dat de dienstverlening tussen Groningen en Rotterdam een success kan worden (want dan loop je vast in de buurt van Utrecht)
icon
Beste antwoord door Edwin 6 februari 2019, 13:11
Volgens mij is dit Carol al eens vaker uitgelegd. Die trein van 6:31 wordt vanaf opstelterrein Cartesiusweg voorgebracht en sinds daar een aantal wijzigingen zijn doorgevoerd in de dagelijkse bedrijfsvoering, gaan daar praktisch alle treinen te laat weg. Hetzelfde gebeurt 's avonds als treinen daar heen gebracht worden. Intercitytreinen vanaf Amsterdam staan dan nog wel eens ter hoogte van de treindienstleidingspost bij Zuilen stil omdat er een file is ontstaan.
Men is druk doende uit te zoeken hoe dit opgelost kan worden, maar daar is medewerking van meer dan alleen NS voor nodig.
Bekijk origineel