beantwoord

Interregiotreinen

  • 18 September 2019
  • 1 reactie
  • 246 Bekeken

Reputatie 3
Waarom worden de Interregio-treinen niet meer aangekodigt als Interregio. Officieel bestaan ze niet meer. Maar als de patronen van treindiensten goed bekijkt zie je dat ze nog elke dag rijden.

Bbijvoorbeeld de treinreis van Amsterdam naar Vlissingen die nu onder de Intercity valt tot Roosendaal. Maar stopt nog altijd in Den Haag Laan van NOI, Schiedam Centrum en Blaak. En ook Dordrecht waar geen "echte" intercity meer stopt is een IR-station. Van Roosendaal naar Vlissingen is het dan weer wel een IC waardige sneltrein die alleen maar stopt in Bergen op Zoom, Goes en Middelburg. Maar dan alleen in de spits. In de daluren en het hele weekend rijdt de Zeeuwse intercity niet. Er rijdt dan wel een stoptrein die in de zelfde treinreis zit. Deze treinreis met sneltrein en stoptrein deel past prima in het IR concept. Het zelfde geld voor de trein Roosendaal naar Zwolle. Stoptrein van Roosendaal naar Breda en van Zutphen naar Zwolle. Daartussen sneltrein.

In het begin werd de IR-treinen aangegeven als Sneltrein. Waarom doet NS niks meer met de IR, waar nota bene eigen materieel (VIRM dubbeldekkers) voor waren gebouwd.

Het enige wat moet veranderen dat er "InterRegio" op de borden verschijnt op de borden bij deze nog steeds rijdende treinserie's

Er is wel degelijk een verschil. Wie van Delft van naar Schiedam Centrum wil moet de Interregio hebben. Maar die noemen ze nu ook Intercity en stap je dan per ongeluk in een (echte) dan rij je station Schiedam Centrum dus voorbij.
icon

Beste antwoord door iMark 18 September 2019, 14:24

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +3
Waarom worden de Interregio-treinen niet meer aangekodigt als Interregio. Officieel bestaan ze niet meer. Maar als de patronen van treindiensten goed bekijkt zie je dat ze nog elke dag rijden.
Interregiotreinen hebben in Nederland nooit bestaan als treincategorie. Ik denk dat u in de war bent met Sneltreinen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Sneltrein

In Nederland rijden sinds 2012 alleen nog Sneltreinen van regionale vervoerders.

Reageer