beantwoord

Laatste verbinding A'dam - Nijmegen vrijdag en zaterdag vervallen

  • 27 January 2017
  • 23 reacties
  • 829 Bekeken

Tot 11 december 2016 reed er een IC om 1:18 's nachts van A'dam CS naar Nijmegen in de weekenden. Met ingang van de nieuwe dienstregeling is er een trein die om 1:18 vertrekt vanaf A'dam naar Utrecht, en er is een trein van Utrecht door naar Nijmegen, welke nèt niet aansluiten. Waar er dus eerst één treinverbinding reed, is deze met ingang van de nieuwe dienstregeling opgeknipt, waarbij de aansluiting vervallen is. Waarom is deze verbinding komen te vervallen? Beide treinen rijden nu toch al.
icon

Beste antwoord door Jorikke 1 May 2017, 11:20

Hallo, hierbij een reactie vanuit de planningsafdeling. Ik heb toegezegd gekregen dat de aansluiting per volgende week hersteld gaat worden. De treinen worden dan tegenover elkaar gepland waardoor er weer overgestapt kan worden. Het kan nog wel even duren voordat dit zichtbaar is in de reisplanner omdat die al enkele weken voordat we rijden het plan inleest.Excuses dat het zo lang heeft moeten duren 😞
Bekijk origineel

23 reacties

Hallo PieterH en welkom op het NS Serviceforum,

Spijtig om te lezen dat de nieuwe dienstregeling niet uitpakt zoals wij hadden gehoopt. Als je vanaf 1:18 vertrekt vanuit Amsterdam heb je 8 minuten overstaptijd op hetzelfde perron in Utrecht. Er gaat vanaf 1:54 een trein naar Nijmegen, de trein die daarvoor vertrekt gaat een uur eerder. De aansluiting moet je gewoon kunnen halen.
Hoi Erryt,

Mijn fout, op zaterdag werkt de verbinding wel, maar voor de vrijdagavond geldt de vraag nog steeds.
Er vertrekt geen trein vanuit Amsterdam om 1:18 naar Utrecht. Bedoel je de trein die om 1:05 vertrekt?
Nee, die bedoel ik niet. Ritnummer 1402 vertrekt om 1:18 vanuit A'dam en komt om 1:52 aan in Utrecht op spoor 5.
Om 1:54 vertrekt in Utrecht op spoor 11 ritnummer 23403.
Deze verbinding is met de nieuwe dienstregeling opgeknipt met een onmogelijke overstap.
Reputatie 7
Duidelijk, PieterH, dat is wel een ambitieuze overstap.

Wat ik voor je zal betekenen is het volgende: Ik doe een uitvraag aan de dienstregelingspecialisten om te vragen waarom er is gekozen voor deze korte overstap en deze vrij grote perronafstand. Zodra ik hier terugkoppeling op heb gekregen, hoor je van mij.
Reputatie 3
Als ik in wat logs kijk, zie ik dat de 1402 (aankomst 01.52 spoor 5 Utrecht) zaterdags standaard keert op de 1409 (vertrek 02.17 richting Amsterdam). Wellicht is er een sprinterspoor buiten dienst, waardoor de nachttreinen tussen Amsterdam en Utrecht de IC-sporen (buitensporen) moet gebruiken, hierdoor moet de trein dus per se op spoor 5 aankomen. Echter is het dan erg vreemd dat de IC richting Nijmegen niet op spoor 7 vertrekt. De trein komt namelijk uit Nijmegen aan, dus keren op spoor 7 kan makkelijk. Erg jammer inderdaad dat dit nu veranderd is!
Reputatie 7
Update: Via de dienstregelingspecialisten krijg ik het volgende vermoeden: het onderhoudsrooster van Prorail zou beperkingen kunnen opleggen voor de late diensten. Het wordt intern nog verder onderzocht, maar ik geef jullie alvast een voorproefje.
Reputatie 7
Badge +3
Dat laatste lijkt me onwaarschijnlijk aangezien beide treinen gewoon rijden maar alleen niet aansluiten.
Reputatie 5
Badge
Wel als het te maken heeft met de beschikbaarheid van de sporen op verschillenden delen van het traject en de emplacementen. Door het beperkte aantal wissels in Utrecht, is er veel minder mogelijk dan voorheen. Kan best dat als een aannemer ergens aan het klussen is, je opeens een bepaald perron, en dus een bepaalde richting niet meer kan bereiken.
Reputatie 7
Badge +3
Dan heb je misschien geen doorgaande trein maar wel een overstap. Immers beide treinen kunnen wel rijden.
Reputatie 7
Update: Helaas heb ik nog geen definitief antwoord ontvangen vanuit de specialisten. Ik hoop op spoedig vervolgcontact.
Waarom kan er geen doorgaande trein rijden? De trein uit Nijmegen kan dan de trein van 2:11 overnemen.
Reputatie 7
Update: Mijn vraag staat nog steeds uit bij de treinplanners en de dienstregeling specialisten. Dit topic zal beantwoord worden, maar hiervoor moet nog even flink om tafel worden gezeten. Excuses voor het lange wachten en uiteraard bedankt voor jullie geduld.
Zo te zien is er geen onderhoudsrooster, maar wil er graag om ongeveer hetzelfde tijdstip een goederentrein door Utrecht rijden. Die is gepland op spoor 7. De trein naar Nijmegen zou wellicht ietsje later weg kunnen. Daar lijkt geen beperking in te zitten. Wellicht kan Thomas NS die suggestie doorspelen aan onze mensen van de dienstregeling.
Reputatie 7
Dat zal ik zeker meenemen Johannes D, bedankt voor de suggestie.
Reputatie 7
Nog geen definitief antwoord ontvangen van de dienstregeling specialisten of de treinplanners. Er is een reminder achteraan gestuurd, hopelijk heb ik snel een oplossing en een antwoord voor jullie.
Hallo, hierbij een reactie vanuit de planningsafdeling. Ik heb toegezegd gekregen dat de aansluiting per volgende week hersteld gaat worden. De treinen worden dan tegenover elkaar gepland waardoor er weer overgestapt kan worden. Het kan nog wel even duren voordat dit zichtbaar is in de reisplanner omdat die al enkele weken voordat we rijden het plan inleest.

Excuses dat het zo lang heeft moeten duren 😞
Reputatie 7
Dat is heel goed nieuws Jorikke, bedankt voor de interne communicatie, daar zullen de forumleden heel blij mee zijn!
Dankjewel Jorikke voor de moeite
Wat is er sinds kort gebeurd? De verbinding is blijkbaar weer verbroken?
Wat is er sinds kort gebeurd? De verbinding is blijkbaar weer verbroken?
In de nacht van vrijdag op zaterdag moet je wat harder rennen van spoor 5 naar 11 ...

Ik denk, dat de NS het beu was, om reizigers die de aansluiting naar Nijmegen
missen met een taxi vanuit Utrecht naar huis te brengen, en daarom deze
laatste treinverbinding in Utrecht heeft geschrapt.

Het is een efficiënte oplossing om in de planner deze overstap weg te snijden ;)

Waarom zou je de laatste rein officieel 3 minuten later wijzigen, als daardoor
meer reizigers bij vertraging een beroep kunnen doen op een gratis taxi...?

Badge +3
@Jorikke haalde slechts een willekeurig bericht aan, maar heeft dit forum blijkbaar alweer verlaten.

En wat Michiel. nu zegt is wel waar.. Bij gemiste laatste verbinding/overstap brengt een taxi je thuis (of in ieder geval naar eindstation) Wel via NS bestellen die taxi, want op eigen initiatief is op eigen kosten (uitzonderingen zoals Schiphol terzijde).
Wat is er sinds kort gebeurd? De verbinding is blijkbaar weer verbroken?
In de nacht van vrijdag op zaterdag moet je wat harder rennen van spoor 5 naar 11 ...

Ik denk, dat de NS het beu iss, om reizigers die de aansluiting naar Nijmegen
missen met een taxi vanuit Utrecht naar huis te brengen, en daarom deze
laatste treinverbinding in Utrecht heeft geschrapt.

Het is een efficiënte oplossing om in de planner deze overstap weg te snijden ;)@Jorikke haalde slechts een willekeurig bericht aan, maar heeft dit forum blijkbaar alweer verlaten.

En wat Michiel. nu zegt is wel waar.. Bij gemiste laatste verbinding brengt een taxi je thuis (of in ieder geval naar eindstation)


Dankjewel Michiel en Robert B voor jullie toevoegingen. Maar de overstap was juist net verlengt naar een minuut of 6, zonder hard te hoeven rennen en met een overstap op hetzelfde perron, zoals je in het antwoord van Jorikke van 1 mei hebt kunnen lezen. En deze verandering is later weer ongedaan gemaakt.

Reageer