Nieuwe dienst regeling is een ramp

  • 17 October 2016
  • 38 reacties
  • 2024 Bekeken

4 minuten geleden
Ik ben echt niet blij met de nieuwe trein regeling. Ik reis tussen Hoofddorp -Den Haag central. Werk in het ziekenhuis in Den Haag.
De nieuwe tijden zijn voor mij en ramp.
Door de weekse altijd overstappen in Leiden.
Vroege dienst in het weekend kom ik niet op tijd. Omdat de sprinter altijd 13min in Leiden wachten op overstappers. Ik moet dus de trein van 6.04 nemen. Ben dan een half uur te vroeg op mijn werk.
Vanaf DenHaag is de trein van 23.17 vervroegd naar 23.09.
Dus de haal ik
Nooit. Voor mij betekent dit dat ik ipv 24 uur thuis bent nu pas om 00.45 thuis ben.Overdag vanuit mijn werk is er meer opties.
Maar kortom ik ben super ontevreden.
Maak mijn werk nog lastige dan het al was met reizen.
Nog vroege opstaan. Hopen dat de trein om over te stappen komt.
Is kortom super voor kantoor tijden. Maar niet met mensen dat onregelmatig werk.

38 reacties

Reputatie 3
Als u met trein 6:05 uit Hoofddorp een half uur te vroeg bent. Waarom is de trein van 6.34 dan voor u geen optie? U moet straks voor een snelle verbinding inderdaad overstappen in Hoofddorp maar u gaat daarbij wel van 2 naar 4 verbindingen per uur. Daarnaast blijft er 2x per uur een rechtstreekse trein maar die staat inderdaad wel lang stil in Leiden. Ik zal bij mijn collega's nagaan of daar in de toekomst niet een andere oplossing voor te verzinnen is.

Verder veel respect voor de lange werkdagen die u maakt 😉
Omdat ik met de trein van 6.34 pas om 7.23 op centraal bent. Moet nog 10min met de tram en omkleden. Dus echt te laat. Ik vraag me wel af hoeveel overstappers er zijn in de weekend op dit tijdstip. Door de weekse moet ik in Leiden overstappen maar kom dan wel op tijd.
Maar in het weekend on 5.15 opstaan voor een trein dat 13 minuten moet wachten voor ws niets.
Ook savonds dat een trein 8 min eerder vertrekt is gewoon niet normaal.
Eigenlijk moet ik een nieuwe baan zoeken. Maar dat gaat mij echt te ver
Ja 4 treinen per uur maar ik heb vaste werk tijden dus ik heb er alleen smiddags uit mijn werk wat aan.
Avonddienst kan ik nu bijna 4 uur aan vast plakken. Al niet te praten naar een nachtdienst en dan 13 minuten stil staan.
Bedankt voor het meedenken Frank
Goedemorgen Sanmarie.

Even om te controleren of ik het goed begrijp:
- met de trein van 06.05 kom je aan om 06.41 (met overstap) of 06.53 (rechtstreekse verbinding)
- met de trein van 06.34 kom je aan om 07.11 (met overstap) of 07.23 (rechtstreekse verbinding)

In jouw eerste post schrijf je dat je met de trein van 06.05 een half uur te vroeg op jouw werk bent. Met de trein van 06.34 zoals door Frank genoemd, kom je precies een half uur later aan. Dan zou je toch op tijd zijn? Of je neemt de rechtstreekse trein van 06.53, dan ben je alsnog 12 minuten later op jouw werk én hoef je niet over te stappen. Is dat wellicht een optie?

Hopelijk is er in de toekomst verbetering voor je zichtbaar.
Goede morgen Sivan,
Ik heb het over in het weekend. Dan is er nog geen overstap mogelijkheid. Dus de trein van 06.34 komt er aan om 7.23 in Den Haag.
Later op mijn werk is geen optie.
Gespecialiseerd kinderverpleegkundige. Mijn collega's in de nachtdienst willen ook naar huis.

Groetjes Sandra
Ik begrijp het. Dan kom je inderdaad om 06.53 of 07.23 aan. Hoe laat moet je op jouw werk aanwezig zijn? En mag ik zo brutaal zijn om te vragen om welk ziekenhuis het gaat? Ik denk graag met je mee qua opties.

Jouw feedback over de opties in de late avond heeft mijn collega Frank voor je genoteerd.
Hi Sandra,
Ik moet om 7.30 op mijn werk zijn. Nog 10min van trein/tram/ ziekenhuis. Omkleden. Doe alles met openbaarvervoer. Dus mijn eigene optie. Maar nogmaals waarom moet de trein in het weekend zo lang blijven staan. Ik ben heus niet de enige verpleegkundige dat er last van heeft.
Ook mijn de laastse treinen savonds. Geen overstap mogelijkheden dus Still staan voor 13 min
Sorry ik bedoelde Sivan.
Nachtdienst gehad dus klaar voor mijn bed.
Geen punt :-)

Als je om 06.53 aankomt, dan heb je rond 07.00 de tram, en kom je rond 07.10 aan. Dan nog omkleden en dan ben je toch ongeveer een kwartier voor start dienst klaar? Kun je lekker een bak koffie nemen om je dag goed te beginnen! Welke trein neem je nu naar je werk? Want er gaat er een om 06.09 maar dan ben je nog eerder op Den Haag CS, en een om 06.38 en dan kom je te laat.

Nu kun je inderdaad 's avonds nog de trein van 23.17 nemen. Straks red je denk ik die van 23.09 niet, waar je inderdaad die van 23.39 moet nemen, waarmee je om 00.24 aankomt. Ik kan me goed voorstellen dat je hiervan baalt, zeker na een late dienst. Wellicht kun je iets afspreken met jouw werkgever? Het gaat om een verschil van 8 minuten. Hopelijk is er iets mogelijk (al snap ik dat dit in jouw branche niet zo makkelijk zal zijn). Is het eventueel sneller om te fietsen van jouw werk naar het station?
Hi Sivan,

Ja rustig aan doen is soms lekker. Maar 25 minuten te vroeg betekent vaak dat je gaat werken. Mijn dag is dan 11.5 uren lang .Fietsen doe ik wel vaker .met een ov fiets. Maar is zeker niet sneller.
Maar goed zo lang NS niet rekening houdt met mensen gaan hun toch veroorzaken dat mensen weer met de auto moet gaan.
ik heb geen rijbewijs dus is voor mij jammer genoeg geen optie.
Maar hoop dat ns de stomme wachttijd in Leiden stop.
Zeker vroeg in het weekend en savonds laat
Hoi Sanmarie. Volgens mij hoef je niet 25 minuten te wachten maar 15, zie mijn eerdere berekening. Het is natuurlijk aan jou of je dan gaat werken, dat is een keuze.

We hebben met zoveel mogelijk reizigers en trajecten rekening gehouden, maar dat neemt helaas niet weg dat er ook reizigers zijn die erop achteruit gaan. Het is natuurlijk vervelend dat jij bij die laatste groep hoort. Zoals gezegd hebben we jouw situatie genoteerd.
Reputatie 1
Het is zeker een groot drama, voor iedereen op het traject Bijlmer-Schiphol-Den Haag en verder. Ik ben 23 min later thuis van werk dan nu het geval is. En onnodig zowel op heen als terugreis 12 minuten stil staan in Leiden.
Reputatie 1
Met boosheid heb ik de nieuwe dienstregeling gezien. Het traject Den Haag- Schiphol (zeker de sprinter stations Den Haag -Leiden) en het traject Amsterdam Bijlmer Arena- Schiphol- Den Haag HS en verder is voor iedereen een groot drama en gaat erop achteruit.
1. De heenreis van DH Mariahoeve naar Schiphol (werk) was V 12.53 A 13.26 wordt V 12.45 A 13.28 (met 11 min wachten in Leiden) als je niet wilt overstappen.
2. De terugreis 's avonds was V 23.16 met overstap Laan van Noi A Mariahoeve 23.53 of sprinter V 23.34 A 00.07 Wordt nu V 23.30 A 00.16 (met 13 min stil staan op Leiden) Of te wel ik ben 23 min later thuis dan met de oude dienstregeling en heb elke dag 24 min die ik zinloos stil sta.
3. De vroegste sprinter van Mariahoeve naar Schiphol vertrok 5.07 en kwam aan om 5.40 Dit wordt nu V 5.18 met A 5.58 of te wel mensen die om 06.00 moeten beginnen met werken kunnen deze trein niet meer nemen. Alle mensen die op de sprinter stations tussen Den Haag en Hoofddorp worden hierdoor gedwongen de auto te nemen of eerst naar nachtnet station HS of Leiden te reizen.
4. Het nachtnet vanuit het zuiden komt ook 5 min later aan op Schiphol, was 5 voor wordt nu heel, deze 5 min zijn voor een hoop mensen die op Schiphol werken ongunstig. Ook al zijn het maar 5 min ze maken een groot verschil.
5. De terugreis van Schiphol naar Den Haag HS en verder na 22.30 voor werknemers, thuiskomende vakantiegangers en andere reizigers wordt ook veel slechter. Trein vertrekt 10 min later je hebt altijd een overstap van slechts 2 min (overzijde perron) op Leiden en bent altijd 10 min later op je bestemming dan met de oude dienstregeling 10 min die er net voor kunnen zorgen dat je de laatste tram/bus of metro mist.
6. Vanaf Bijlmer Arena (concert gangers en voetbalfans) richting Den Haag naar Rotterdam en verder wordt er ook alleen maar slechter op. 2x overstappen ipv van 1 en ook weer 10 min later aankomen.
Conclusie op 't traject Bijlmer Arena - Schiphol - Den Haag HS en verder (incl sprinter stations Leiden - Den Haag) zijn standaard 10 min later op bestemming. En reizigers naar HS en verder moeten overstappen in Leiden. Uit ervaring weet ik dat een heel groot gedeelte (zo niet grootste) richting HS en verder reist. Als deze mensen allemaal moeten overstappen sommige met koffers en dat met slechts 2 min (als de trein optijd is)
Kortom de nieuwe dienstregeling is op een van de drukste trajecten een groot drama en voor zo goed als iedereen nadelig.
helaas is het traject noordkop (den helder zuid) - schiphol er ook absoluut niet op vooruit gegaan.
schiphol medewerkers in de continudienst gaan standaard te laat komen voor de vroege dienst. voor de andere diensten gaat de keuze 40min te vroeg of 5min te laat worden.

nu: v: 0507, a: 0629 (8min overstap sloterdijk) gaat worden v: 0508, a: 0644 met 20(!) min in de koude wind op zaandam. 0508 is de eerste trein vanuit de noordkop dus een treintje eerder is geen optie
nu: v: 1307, a: 1429 gaat worden v: 1238, a: 1359 (gelukkig ruim de tijd om op tijd op je werk te komen als je door vertraging, gestuntel van toeristen en/of niet dagelijks met de treinreizende medemens de overstap van 4min op sloterdijk mist)
nu: v: 2107, a: 2245 gaat worden v: 2038, a: 2159 of v: 2108, a: 2244

de keuze gaat dus (muv de vroege dienst omdat er er domweg niet eerder een trein rijdt) 40min te vroeg of 5min te laat worden.
daarbij is de overstap van 4min op sloterdijk op de terugweg vrij krap vanwege de alom bekende vertragingen, stuntelende toeristen met veel te grote koffers en backpackers op de trappen (wachtend op de bus). bij missen van de overstap moet je 30min wachten op de volgende trein.
al met al maakt dat mijn werkdag met de nieuwe dienstregeling al gauw een uur langer dan nu, 12 1/2u ipv 11 1/2u. vrees dat 0445/1215/2015 de deur uit en 1715/0015/0915 deur in meer regel dan uitzondering gaat worden.

top nieuwe dienstregeling
Verbijsterd heb ik gisteren de nieuwe dienstregeling gezien.
Net als Millydus werk ik op Schiphol in de ploegendienst. Wij MOETEN om 06:45 onze vroege dienst beginnen en het is dan wel de bedoeling dat je eerder komt om de overdracht van de nachtshift even door te nemen.
Nu neem ik de trein van 05:35 vanaf Alkmaar noord.(eerste trein) En ben dan met overstap op Sloterdijk om 06:32 op Schiphol. Net aan op tijd en door de baas geaccepteerd. Straks, met de nieuwe dienstregeling vertrek ik om 05:36 van Alkm noord, moeten we op station Zaandam maar liefst 19 (NEGENTIEN!!!!) minuten wachten op se overstap ri Schiphol.
Vervolgens komen we dan na ruim een uur reizen aan op Schiphol om 06:44. TE LAAT DUS....
= Baas boos. = Aflos boos.
Kortom, een hoop gezeik op het werk.

Heeft iemand bij de NS enig benul van hoeveel mensen uit Castricum, Alkmaar en noordelijker gebruik maken van de trein ri Schiphol? Ga daar eens een onderzoek naar doen ipv die flauwekul enquêtes waar we mee worden doodgegooid.
Als we er even vanuit gaan dat de trein keurig om 06:44 aankomt, zijn we elke dag te laat.
Ik weet niet wat de insteek is van de nieuwe dienst regeling, maar als dit een poging is om de drukte in de trein tegen te gaan is die prima gelukt! Geen hond die nog met de trein gaat om te laat bij de baas te komen!
Ik kijk het nieuwe rooster even aan. Maar mocht het zo uitpakken dat ik inderdaad elke keer te laat kom, koop ik wel een auto. Kan ik een uur later mijn bed uit en kom ik nog op tijd ook.
Beetje jammer NS....Ik begon het net leuk te vinden met mijn upgrade naar de 1e klas.
De reacties van andere mensen met ploegen diensten lijkt mij duidelijk NS. Is voor ons een ramp geworden.
Sivan ik ben 25 minuten te vroeg op mijn werk. In het weekend.
Dus 5 uur opstaan. 07.05 op mijn werk. Geloof me dat is echt niet ok.
Kan nog steeds niet voorstellen dat jullie dit heb gedaan op zo druk traject. Treinen vanaf schiphol zijn toch bijna altijd te laat. 5 minuten is vrij normaal.
Straaks mis je nog je overstap daardoor.
Is ook onzin dat jullie voorstellen on iets later op je werk te komen.
Ik heb jammer genoeg geen keuze.
Maar 12 min wachten in Leiden blijft onzin.
De sprinters van WP naar GVC maken ook een belachelijke omweg via ASD. Waarom is dat? Vroeger ging de sprinter gewoon via DVD en ASDZ.
Reputatie 2
Ik wil graag aanbieden om te kijken naar de overstap vanuit de Noord-Kop. We hebben namelijk zeerzeker hiernaar gekeken, alleen is niet alles mogelijk. Ik kom hier komende week op terug hoe het kan dat jullie zo lang moeten wachten en waarom er geen aansluiting is op Sloterdijk om sneller op Schiphol te zijn.
Ik wil graag aanbieden om te kijken naar de overstap vanuit de Noord-Kop. We hebben namelijk zeerzeker hiernaar gekeken, alleen is niet alles mogelijk. Ik kom hier komende week op terug hoe het kan dat jullie zo lang moeten wachten en waarom er geen aansluiting is op Sloterdijk om sneller op Schiphol te zijn.

dank tim! ben benieuwd of je iets gaat vinden.

uiteraard heb ik hier zelf ook al naar gekeken en ja, er is een snellere oplossing: doorreizen naar sloterdijk, vooraan bij de deuren staan als ze open gaan en dan heel hard de trap op rennen, de halve hal door en nog een trap op. ondertussen hopen dat je geen vertraging hebt en geen vakantiegangers met te grote koffers of mensen met alle tijd van de wereld voor je voeten op de trap want dan ga je de overstap van 3min zeker niet halen.

er komen helaas maar een paar mensen uit de intercity uit de noordkop die de trap/roltrap op moeten dus tja. via de "rustige" route via de buitentrap gaat 3min overstap al helemaal krap worden.

mocht je de overstap missen hou je gelukkig wel nog zeker 15min over om van het "grote" station naar het "kleine" station te lopen.

dit is wat ik gevonden heb:
nu: v: 0507, a: 0629 gaat worden v: 0508, a: 0628 (niet cf ns overstap) of a: 0644 (cf ns overstap). 0508 is de eerste trein vanuit de noordkop dus een treintje eerder is geen optie
nu: v: 1307, a: 1429 gaat worden v: 1238, a: 1359 of v:1308, a: 1428 (niet cf ns overstap) of a: 1444 (cf ns overstap)
nu: v: 2107, a: 2229 gaat worden v: 2038, a: 2159 of v: 2108, a: 2228 (niet cf ns overstap) of a: 2244 (cf ns overstap)
aanvang dienst is 0545 (met de trein en in het weekend sowieso geen optie) 0645/1345/1445/2245 maar gebruik is tussen half en kwart voor aflossen zodat je rustig de bijzonderheden van de voorgaande dienst over kunt nemen.

nu hoor ik je roepen, ja maar dan ben je toch op tijd als je om 44 aan komt?
helaas sta ik dan pas op het perron, moet ik nog naar boven naar plaza, doorlopen naar een van de security posten, door de checks en dan nog doorlopen naar mijn daadwerkelijke werkplek. die afstand voor mij niet zo groot, maar ik heb ook collega's die naar het platform moeten of een lokatie die veel verder van de security posten af ligt en zelfs collega's die nog met de bus naar the base, het schiphol hoofd gebouw of een andere lokatie.

dus tim, ik ben benieuwd of je iets snellers/anders kunt vinden. ik denk dat je dan de held van veel mensen uit de noordkop gaat worden!
Ik wil graag aanbieden om te kijken naar de overstap vanuit de Noord-Kop. We hebben namelijk zeerzeker hiernaar gekeken, alleen is niet alles mogelijk. Ik kom hier komende week op terug hoe het kan dat jullie zo lang moeten wachten en waarom er geen aansluiting is op Sloterdijk om sneller op Schiphol te zijn.

goedemorgen tim,
heb je al iets kunnen vinden?
Ik stuur Tim even een reminder, Milly.
Reputatie 3
We zijn er nog mee bezig maar op korte termijn komen we er op terug (binnen 2 weken, maar ik denk sneller)
Vandaag weer een e-mail gehad over de aankomende veranderingen per 11 dec. Ik snel de mail openen en hoopte op witte rook...... maar nee hoor nog steeds geen aanpassingen !!! Ik denk dat ik mijn dalurenkaart maar ga inleveren en dan vanaf 11 dec in Alkmaar om 5 uur in de auto stappen richting Schiphol. Zo raak je je vaste klanten kwijt.
Reputatie 3
Robert ik kan waarschijnlijk morgen met de details komen maar kan nu alvast vertellen dat er een reparatie komt van de vroege verbinding naar Schiphol vanuit de richting Alkmaar.
Dat klinkt goed, daar zullen heel wat mensen blij mee zijn.
Dat zou echt top zijn frank! Geldt dat dan alleen voor de eerste trein? Of voor alle "hele uur" treinen vanuit den helder?

Reageer