Ruim 100 klachten over halvering avonddienstregeling

  • 13 april 2017
  • 6 reacties
  • 320 Bekeken

WEESP - Al meer dan 100 klachten zijn er bij buurgemeente Gooise Meren binnengekomen over het halveren van het aantal avondtreinen op de lijn tussen Amsterdam en Hilversum. Gooise Meren roept mensen op zich te melden als ze er last van hebben.

Sinds december rijden er 's avonds de helft minder treinen, niet meer om het kwartier, maar elk half uur. Gooise Meren noemt dat onacceptabel en stelt dat de NS dat weer terug moet brengen naar hoe het was. Naast dat de gemeente er zelf voor lobbyt, klagen ook reizigers dus volop.

Harde woorden van gemeente naar NS
Of de klachten de NS ook echt aanzetten tot het herstellen van het oude spoorboekje valt nog af te wachten. De NS stelt dat het aantal treinen 's avonds gehalveerd werd omdat de reizigersaantallen daar aanleiding voor gaven. De gemeente neemt daar geen genoegen mee.

De gemeente blijft aandringen op de terugkeer van de volwaardige avonddienstregeling. Als de NS tóch nog meegaat met de klachten van de gemeente en de reizigers zou de dienstregeling overigens wel al rond december aangepast kunnen worden.

Mail
Ook een klacht doorsturen? Mail dan naar: avondtreinen@gooisemeren.nl.

Wat ik me af vraag uit dit artikel uit het Weespernieuws of de NS de Sprinterserie 5700 HFD - DVD - WP - HVS - UT weer kunnen terug draaien voor de avonddiensten? Zeker bij evenementen zoals bijvoorbeeld bij voetbalwedstrijden in de Amsterdam ArenA is niet handig ook zijn er in Hilversum elke donderdag en in Weesp elke vrijdag koopavonden. De treinen moeten 's-avonds wel blijven rijden. In die avonden kunnen de treinen met sprinterserie 5800 HFD - ASD - WP - HVS - AMF propvol zijn.

6 reacties

Reputatie 7
Badge +3
Beetje overdreven, buiten de Randstad rijden veel sprinters in de avond en het weekend om het uur.
Reputatie 7
Als de gemeentes ook daarvoor meebetalen is het natuurlijk geen probleem, dan zal dat treintje snel weer rijden.

Maar soms lijken mensen iets te vergeten... Iets met dat dingen geld kosten en rendabel zullen moeten zijn ofzo..
Reputatie 2
@Rhido NL
Even gekeken maar volgens deze lijnennetkaart rijdt er een rechtstreekse bus van station Bijlmer Arena naar station Weesp, namelijk lijn 49 van de GVB.

https://connexxion.nl/data/upload/Connexxion_Gooi-Vechtstreek-Almere_dienstregeling_16-17_low.pdf

De bus (49) rijdt echter door de weeks niet in de avonduren (na 19.00 uur).
https://maps.gvb.nl/nl/lijnen/49/dienstregeling


@Tamzin

Je hebt wel een punt. In de randstad beseffen ze niet, hoe goed ze het hebben met het openbaar vervoer.

--
Afstand station Weesp - station Bijlmer Arena is zo'n 10 kilometer met de auto of de fiets.
Dit is een te grote afstand voor de fiets. 7 kilometer enkel is de grens om te befietsen.

Misschien een idee om te verzoeken, dat de bus in de avonduren gaat rijden. Of op een beperkt aantal avonden.
Of een verzoek indienen bij GVB of de concessieverlener voor een snelbus Weesp - Bijlmer Arena.
Een lid van de Tweede Kamer uit Groningen speelde klaar dat er 's zondags langere treinen gaan rijden tussen Groningen en de Randstad. Als een lid van de Tweede Kamer uit het Gooi zich hier voor inzet dan lijkt mij dit zo geregeld.
Reputatie 6
Badge
Hoezo dat? Gaat dat lid soms een paar duizendjes uit zijn zak trekken?
Reputatie 7
Badge +3
@hwsonn
Het verschil is dat de treinen naar Groningen overvol zijn terwijl de trein rond Weesp juist zijn geschrapt vanwege het gebrek aan reizigers. Daarnaast kost het verlengen van treinen maar een fractie van wat extra treinen kosten.

Dit lijkt sterk op de perikelen tussen Haarlem en Uitgeest. De reactie van NS is voorspelbaar: als men 's avonds meer treinen wil zal de regio de portemonnee moeten trekken.

Reageer