beantwoord

Staking

  • 17 maart 2019
  • 33 reacties
  • 1099 Bekeken


Toon eerste bericht

33 reactiesOnzin, ik heb mijn situatie toch geschetst. Er zijn heel veel mensen met een dal voordeel abonnement. Die worden allen op kosten gejaagd door de NS door simpelweg alle treinen te gaan schrappen.Het is natuurlijk niet zo dat NS staakt, daarvoor moet je bij de vakbonden zijn. Dat de leiding van NS met de staking sympathiseert (gezien het commentaar van van Boxtel vrijdag) is wat anders.
De heer van Boxtel is zelf natuurlijk ook werknemer en wil mogelijk ook graag vanaf zijn 66e jaar kunnen genieten van zijn AOW.😎


Meer serieus: als werkgever kan NS eveneens gebaat zijn met een andere systematiek mbt de AOW leeftijd en daarom sympathiseren met de staking.

"De reiziger moet voortaan niet alleen op de eerste plaats komen, maar op nummer 1,2 en 3."Dat was een uitspraak van een vorige CEO. Bij van Boxtel is de volgorde:

1. NS
2. Vakbonden
3. Personeel

Reizigers zijn een noodzakelijk kwaad, noodzakelijk omdat ze het geld binnenbrengen.


Als dit zo is dan moeten wij toch heel blij zijn met de bestaande consumenten-/reizigersorganisaties die onze belangen behartigen en zouden wij deze mogelijk ook meer moeten steunen.
Reputatie 6
Waar zou de NS nu zijn zonder personeel ??? Juist helemaal NERGENS.

Voor de NS is de uitgeroepen staking door de vakbonden overmacht, als je iets wilt claimen moet je dan ook bij deze vakbonden zijn en niet bij de NS. De NS is in deze ook slachtoffer van de staking.

En dat je als reiziger niets met het personeel hebt te maken, tja ..... daar ga ik verder maar niet op reageren.

Reizigers zijn klanten van NS, niet van de vakbonden. Dat het personeel weer eens geen zin heeft om normaal hun werk te doen is een probleem tussen NS en haar personeel, niet tussen de klanten en het personeel.

Gelukkig is NS hier zelf ook duidelijk over;

"Vergoeding bij een staking

Heeft u tijdens een staking een vertraging gehad tijdens uw binnenlandse treinreis met NS? Bij een vertraging vanaf 30 minuten kunt u online een aanvraag indienen voor een vergoeding volgens de Geld terug bij Vertraging regeling. Is bij de staking van het NS-personeel uw vervoer per trein door NS in het geheel niet mogelijk geweest, dan heeft u recht op een vergoeding voor vervangend vervoer, volgens artikel 6.4 van Algemene Voorwaarden voor het vervoer van Reizigers en Handbagage van de Nederlandse Spoorwegen (AVR-NS)."

(https://www.ns.nl/uitgelicht/interessant-voor-u/vergoeding-staking.html).
Hallo MST en welkom bij de NS Community.

Je vraag over de vergoeding voor de extra kosten die je maakt, omdat er voor de spits geen treinen rijden, is een begrijpelijke en ook een vraag die wij in de afgelopen dagen veel hebben gekregen. De reactie van wsm is correct. Wanneer je door de staking extra kosten hebt gemaakt, omdat je bijvoorbeeld niet met je Dal Voordeel of Dal Vrij hebt kunnen reizen, kun je een verzoek indienen voor restitutie. De informatie op deze pagina is dan ook grotendeels correct. Er is echter 1 uitzondering waarover niet duidelijk wordt gesproken. Omdat het een relatief korte staking is vergoeden we geen kosten voor alternatief vervoer. @RSD heeft ook een goed punt. We vergoeden geen gevolgschade doordat je bijvoorbeeld later op je werk komt. De voorwaarden zijn hierover duidelijk. Tot slot, @Temlin, NS kan de staking helaas niet verbieden. Ik begrijp de frustratie die hierover ontstaat maar zoals ook elders al op deze community is aangegeven, en in dit topic, is de staking georganiseerd door de vakbond. NS kan een dergelijke staking aanvechten bij de rechter maar dit heeft meestal geen zin. Werknemers in Nederland hebben stakingsrecht en hier valt niet aan te sleutelen. Zoals @Jeroen al aangeeft, bedankt voor de toelichting overigens, is gekozen voor het later opstarten van de dienstregeling om complete chaos te voorkomen. We willen hiermee duidelijkheid bieden aan onze reizigers, ook al is de situatie niet prettig.

Het is niet goed om nu te staken in carona Tijd.Het word drukker op parons en in de treinen.Dat is niet goed voor de verspreiding van het virus.Wacht nog 6 weken met staken.Ik zou het verbieden op grond van verspreiding.Gr Martin ps ik ga morgen niet met de trein.

Reputatie 7
Badge +3

Wanneer een staking is aangekondigd zullen de reizigers niet op de perrons aanwezig zijn. En ook niet in de treinen want die rijden immers niet. Zo ging het bij vorige stakingen ook. Dat de stakingen midden in een pandemie vallen doet eigenlijk niet ter zake.

Wat tijdens deze pandemie natuurlijk wel lastig is: meerijden met een collega. Maar veel mensen die niet op het werk kunnen komen zullen vanuit huis kunnen werken.

Reputatie 7
Badge +3

Van woensdag tot en met vrijdag wordt volgens ProRail de acties tot 08:00 uur in de ochtend gevoerd, iedere dag andere regio's. Het treinverkeer kan dan pas na 08:00 uur weer worden opgestart en dat kost tijd. Daarom verwacht ProRail dat het treinverkeer tot in ieder geval 10:00 uur ontregeld. Dan kunnen de eerste treinen die weer gaan rijden wel extra druk zijn met reizigers die hun reis hebben uitgesteld. Mogelijk gaan die reizigers dan ook al eerder naar het station in de hoop dat er toch wat treinen (eerder) rijden en kan dit zorgen voor drukke perrons.

Ik zie nu op de NS website een eerste bericht over deze ProRail acties.

https://nieuws.ns.nl/fnv-acties-bij-prorail/

 

Badge +3

Las ergens dat Arriva het opvangt met bussen, mochten er geen treinen rijden door de acties van ProRail personeel.

Reageer