vraag

Structurele vertraging serie 7400 in de ochtendspits


Het valt mij de laatste tijd op dat de serie 7400 (Uitgeest-Rhenen) in de spits eigenlijk standaard vertraagd vertrekt vanaf Wormerveer. Dit komt altijd doordat er op de intercity richting Maastricht gewacht moet worden. Deze is sinds 27 december niet meer op tijd vanaf station Castricum vertrokken.

Nou is die enkele minuut nog wel te overzien en twee minuten ook wel, maar met meer vertraging heeft de sprinter Rhenen er toch al aardig last van. Wat is de oorzaak van al deze vertraging? Te veel drukte? Als ik het zo zie wordt er met 10-12 delen gereden, dus qua materieelinzet zit het al aan het maximum.

De vertrektijden vanaf station Zaandijk Zaanse Schans van de sprinter richting Rhenen van respectievelijk 7:48 en 8:18

4 reacties

Reputatie 7
Badge +2
Wellicht wordt er bij de IC naar Maastricht in Alkmaar een stel bijgekoppeld en veroorzaakt dat de vertraging.
Goedemiddag Kaasplankje. Ik zie inderdaad dat deze treinen de laatste maanden structureel met vertraging vertrekken. Ik durf zo snel niet te zeggen wat hier de oorzaak van is. Ik ga hier achteraan! Zodra ik meer weet laat ik dat weten.
Update: Helaas heb ik nog geen inhoudelijke update. De betreffende collega die mij hier mee zou kunnen helpen is momenteel helaas ziek, dus het zal iets langer kunnen duren voordat ik meer informatie kan geven.
Update: Ook deze week heb ik nog geen verdere informatie te geven. Ik zal om een update vragen of er al enige inzage is over hoe lang het nog duurt.

Reageer